Het huis met de gele deur
Boek

Het huis met de gele deur (juli 2020)/ tekst door Hanne Luyten, tekeningen door Noëmi Willemen ; coördinatie: Sam De Graeve, Nils De Malsche & Zoë Fortie

In het huis met de gele deur wonen twee mama's met hun zeven kinderen. En die zijn allemaal even bijzonder. Mies is vaak boos, Marcus is een dromer en Mozes is een sterrenkind. Het is vaak een chaos thuis, maar dat geeft niets. Oblong prentenboek met ingekleurde pentekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong prentenboek over twee mama's die in het huis met de gele deur wonen en zeven kinderen hebben. Alle zeven met hun eigen verhaal: Mies wordt boos als de kleintjes aan haar spullen zitten. Boos zijn mag. Marcus is een echte dromer. Dat mag. Melle is een wervelwind. Dat mag. Het wordt verstild als Mozes wordt genoemd, hij is doodgeboren, maar nog altijd een van de zeven. Zo zijn er ook nog Mia, Minke en Marietje, allemaal met hun eigen karakter. Realistisch gezinsverhaal in rijmvorm over alle hebbelijk- en onhebbelijkheden van de kinderen, met een onnadrukkelijke moraal: iedereen goed is zoals hij/zij is. Het hectische gezinsleven met zo'n groot aantal kinderen komt duidelijk naar voren. De tekst bestaat uit kwatrijnen, een of twee per pagina, in de gebroken rijmvorm (ABCB), dat niet overal soepel loopt. De Vlaamse afkomst is soms herkenbaar (om ter hardst, zottenkot). Met in veelal zachte tinten ingekleurde tekeningen die goed de dynamiek en het gevoelsleven van de gezinsleden weergeven. Het roze van de wangetjes komt ook af en toe als kleur terug in de tekst. Achterin een nawoord voor de ouders, ook op rijm. De auteur schreef voor volwassenen '#Nietaankindengezin verklappen: bekentenissen van een loedermoeder' (2019). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463932158

Titel Het huis met de gele deur
Auteur Hanne Luyten
Secundaire auteur Noëmi Willemen ; Sam De Graeve
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, juli 2020
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 × 24 cm
Annotatie 1e druk: 2020
ISBN 9789463932158
PPN 428444539
Thematrefwoord Gezin ; Lesbische vrouwen ; Diversiteit ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands