Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders
Boek

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders ([2020])/ Sarah Devos, met illustraties van Heleen Brulot ; revisie: De Witregel

Hoe werd je ridder en wat deden ridders eigenlijk? Professor Breinstein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over ridders. Met veel grappige zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat deden ridders precies? Hoe werd je ridder? Wat voor uitrusting had je en welke wapens waren er? Via professor Kleinbrein en zijn intelligente konijn vertelt de auteur met humor over de riddertijd. Het boek begint met een tijdlijn en duidelijke uitleg over het feodale stelsel, waardoor de feiten en weetjes zijn ingebed in een inhoudelijk verhaal. De auteur sluit aan bij de belevingswereld van kinderen met leuke en gedetailleerde informatie over het dagelijks leven op een kasteel: hoe mensen sliepen en aten en waar ze poepten. Ook de kindertijd in de middeleeuwen komt aan bod. De getekende illustraties in zwart-wit zijn net als de tekst humoristisch en informatief. Door de vlotte schrijfstijl, heldere opmaak en grappige tekeningen is het een luchtig en toegankelijk boek, dat tegelijkertijd veel interessante informatie bevat over de riddertijd. Kortom, een boek voor thuis en op school dat kinderen enthousiast maakt voor geschiedenis. Met uitgebreide inhoudsopgave en meer-lezenpagina. Heruitgave in paperback; er verschenen ook drie delen over de Egyptenaren, de Romeinen en de Grieken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789401469067 | 123 pagina's

Titel Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de ridders
Auteur Sarah Devos
Secundaire auteur Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Editie (Paperbackeditie);
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 123 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2016 - Met literatuuropgave
ISBN 9789401469067
PPN 428704654
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders ; Kastelen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders

Relaties/Serie

Professor Breinstein
Boek

Professor Breinstein (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Devos