Leve de koning!
Boek

Leve de koning! verhalen over prinsen en prinsessen Van Oranje (april 2013)/ Arend van Dam & Georgien Overwater

Familieleden vertellen over de troonswisselingen die ons land heeft meegemaakt. Tien verhalen over de eerste Prins van Oranje tot en met prins Willem-Alexander. Met veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste Prins van Oranje was een stadhouder. Pas in 1815 kreeg Nederland een eigen koning: Willem de zesde werd koning Willem de Eerste. Inmiddels zijn er al heel wat Nederlandse koningen en koninginnen ingehuldigd. Dit leuke boek bevat tien korte verhalen over troonswisselingen uit deze periode, maar dan vooral gezien vanuit de ervaringen van jonge prinsen en prinsessen die de inhuldigingen van hun ouders van dichtbij meemaakten. Het zijn verhalen over een koninklijke wereld met paleizen en bedienden, plechtigheden en verplichtingen, feesten en mooie kleren, maar ook met herkenbare elementen als kinderspel, kattenkwaad en toekomstdromen. De stijl is levendig en begrijpelijk, met veel dialoog en niet te lange zinnen. De karakteristieke kleurenillustraties van verschillende afmetingen zijn een combinatie van zwart-wit pentekeningen en ecoline of waterverf. Zij voegen hun eigen sfeer toe aan de verhalen. Het boek begint met een voorwoord van de auteur en sluit af met de stamboom van Willem van Oranje-Nassau. De plaats van de hoofdpersonen is hierop aangegeven. In dezelfde opzet verschenen meerdere verhalenbundels. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000313884 | 41 pagina's

Titel Leve de koning! : verhalen over prinsen en prinsessen Van Oranje
Auteur Arend van Dam
Secundaire auteur Georgien Overwater
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, april 2013
Overige gegevens 41 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Tekst: Arend van Dam & illustraties: Georgien Overwater - 1e druk: (c)2013
ISBN 9789000313884
PPN 39069598X
Rubriekscode 936.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oranje-Nassau, Huis van ; Nederland; Geschiedenis ; Geschiedeniscanon ; Willem (prins van Oranje, 1840-1879) ; Johan Willem Friso (prins van Oranje, vorst van Nassau-Dietz) ; Frederik (prins van Oranje, 1774-1799) ; Sophie (prinses der Nederlanden) ; Willem III (koning der Nederlanden) ; Wilhelmina (koningin der Nederlanden) ; Juliana (koningin der Nederlanden) ; Beatrix (koningin der Nederlanden) ; Willem-Alexander (koning der Nederlanden) ; Catharina-Amalia (prinses van Oranje) ; Willem-Alexander (prins der Nederlanden) ; Amalia (prinses der Nederlanden)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Oranje-Nassau