Adam
DVD

Adam ([2020])/ directed by Maryam Touzani

Een jonge ongetrouwde Marokkaanse vrouw is zwanger en kan nergens heen, tot ze wordt opgevangen door een weduwe met een dochtertje en een bakkerij.

Aanwezigheid

Recensie

Marokkaans drama (2019) van Maryam Touzani (debuut) met Lubna Azabal (Incendies) en Nisrin Erradi. De ongetrouwde Samia is zwanger en zoekt een dak boven haar hoofd. Abla, een weduwe met een 8-jarige dochter die weet hoe moeilijk het leven in Marokko voor een alleenstaande vrouw kan zijn, vangt haar op. Samen gaan ze aan de slag in Abla's bakkerij. Beoordeling IMDb: 7,2. Giselle Defares (Filmkrant 30-6-'20): 'Ode aan vrouwelijke verbondenheid (...) De sfeervolle film stemt tot nadenken over hoe een religieuze en patriarchale maatschappij omgaat met vrouwen aan de rand van de samenleving.' Monica Meijer (Cinemagazine 23-7-'20): 'Touzani houdt het verhaal bewust klein en (...) vertrouwt op haar boeiend geschreven personages en de goede actrices die deze karakters vormgeven. Dat werkt goed. Veel close-upshots en bijna schilderachtige weergaven van de situaties versterken de intimiteit van de film (...) fraai portret van twee krachtige vrouwen die elkaar ondanks hun eigen sores aanzetten tot transformatie' (3,5 sterren). Ruud Vos (Filmtotaal 23-7-'20): 'binnen de groeiende poule van arthousefilms waarin vrouwen op een sterke manier worden vertegenwoordigd, is dit een uitblinker. Er zit een levenskracht in die uniek aanvoelt' (4,5 sterren).

Specificaties

Arabisch | 5051083159845

Titel Adam
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Maryam Touzani ; Lubna Azabal ; Nisrin Erradi ; Douae Belkhaouda
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda. - Arabisch gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Marokko : Ali n' Productions, 2019
ISBN 5051083159845
PPN 429078056
Genre sociale roman
Thematrefwoord Marokko ; Vrouwenleven
Taal Arabisch