Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Lang geleden in Apeldoorn
Boek

Lang geleden in Apeldoorn de geschiedenis van Apeldoorn in 10 (voorlees)verhalen ([2020])/ tekst: Nanda Roep, illustraties: Hélène Jorna

Volgens een legende is het Uddelermeer ontstaan door de strijd tussen de goden en de winterreuzen. Tien verhalen over de geschiedenis van de gemeente Apeldoorn en omgeving vanaf de IJstijd tot nu. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien verhalen over de geschiedenis van de gemeente Apeldoorn en omgeving vanaf de IJstijd tot nu. Leuke verhalen met veel wetenswaardigheden over de vroegste tijden over bijvoorbeeld de klokbekercultuur toen Apeldoorn nog niet eens bestond, de vroege Middeleeuwen - de naam Appoldro duikt op in 792. Later de menagerie (dierentuin) van stadhouder Willem V en de Franse tijd, over Willem Röntgen die opgroeide in Apeldoorn, over de bunker van Seyss Inquart. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw groeide Apeldoorn enorm. Tot slot nog het Stadspark Berg en Bos en het recept van Apeldoornse moppen. Leuk verteld, met aansprekende tekeningen in kleur van gebeurtenissen of voorwerpen. Na elk verhaal volgt een korte uitleg over woorden en begrippen, weetjes en meer, met QR-code. Achterin staan per verhaal extra QR-codes voor meer informatie, en ook uitstapjes. Heel geschikt voor de basisschool. Bij elk verhaal is een basisles beschikbaar (PO). Met opgave van informatiesites van de gemeente en een fietsroute rond Apeldoorn. Vierkante uitgave met stevig papier. Een leuk initiatief, en niet alleen voor kinderen in de omgeving van Apeldoorn. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490983895 | 100 pagina's

Titel Lang geleden in Apeldoorn : de geschiedenis van Apeldoorn in 10 (voorlees)verhalen
Auteur Nanda Roep
Secundaire auteur Hélène Jorna
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : Uitgeverij Nanda, [2020]
Overige gegevens 100 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789490983895
PPN 428343775
Rubriekscode Gelderland ; Apeldoorn 938.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Apeldoorn; Geschiedenis
Trefwoord Apeldoorn
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Uddel
Jeugdliteratuur
Geschiedenis; algemeen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Apeldoorn

Relaties/Serie

De 10 van toen
Boek

De 10 van toen (2020-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Nanda Roep