Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een pony met een plan
Boek

Een pony met een plan ([2020])/ Emma Bergmann, illustraties: Lisa Althaus ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Paulien Smeulders

Lina, Anna en Ties rijden bij de leukste manege van het land: Het Wilde Westen. Maar hun juf Rosie moet de stal verkopen. De vrienden willen haar helpen. Ze maken een plan. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lina, Anna en Ties zijn dol op hun verzorgpony's bij de leukste manage van het hele land: Het Wilde Westen. Als ze op een dag op de manege komen, worden ze bijna omver gereden door een witte sportwagen. Daarna vinden ze hun juf Rosie in tranen. Ze heeft niet genoeg geld meer om de manege te onderhouden en de paarden eten te geven. Nu wil meneer De Ridder de manege kopen! Daar willen de vrienden graag een stokje voor steken en ook Lina's pony Rolmops doet een duit in het zakje. Een heerlijk leesboek voor jonge kinderen, die gek zijn op paarden en pony's. Het verhaal is in korte, overzichtelijke hoofdstukken verdeeld en in een groot lettertype gedrukt. Er wordt veel gebruikgemaakt van dialoog, die in korte zinnen wordt weergegeven. Hierdoor leest het boekje vlot. Het is op niveau AVI-E4 geschreven en ook de inhoud en de spanningsopbouw van het verhaal passen goed bij kinderen in deze leeftijdsgroep. De illustraties van Lisa Althaus zijn vrolijk en geven met een komische noot een mooie aanvulling op het verhaal. Er is weinig diepgang en ontwikkeling in het verhaal, waardoor karakters plat blijven. Het taakgebruik is wel gevarieerd en dat is knap als je binnen een AVI-niveau moet blijven. Een deel uit de serie 'Ik hou van lezen'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020677898 | 59 pagina's

Titel Een pony met een plan
Auteur Emma Bergmann
Secundaire auteur Lisa Althaus ; Paulien Smeulders
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 59 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Drei Freunde retten die Pferderanch. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789020677898
PPN 427854717
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik ♥ lezen
Boek

Ik ♥ lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend