Kies een kerstboom
Boek

Kies een kerstboom ([2020])/ Patricia Toht, met illustraties van Jarvis ; vertaald [uit het Engels] door Inge Bergh

Kies een kerstboom uit, neem hem mee naar huis en versier hem met glanzende ballen en slingers. Het is natuurlijk nog leuker als je de boom met anderen versiert. Prentenboek met kleurrijke illustraties, tekst op rijm en een pop-up van een kerstboom. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De verteller (ik-persoon) geeft aanwijzingen hoe je een kerstboom uitzoekt, op maat maakt, verzorgt, versiert, van lichtjes voorziet en laat zien hoe gezellig het is om dit samen met anderen te doen. Niet al te groot prentenboek met kleurrijke illustraties over dubbele pagina's. De enthousiast meewerkende kindfiguurtjes met hun uitgestrekte armen zijn contourloos opgebouwd in vlakken; opvallend zijn de identieke, ronde zwart-witte ogen binnen de zachte tinten. De taferelen buitenshuis zijn ruimtelijk (gestapeld perspectief) met sfeerverhogende suggesties van sneeuwluchten en diffuus licht. Binnenshuis is er gewerkt met sterk inzoomen en afsnijdingen om de betrokkenheid te verhogen. De tekst is opgenomen binnen de prenten, binnen- en eindrijm laten te wensen over. De soms letterlijke vertaling is niet erg fraai: '(-) leg een kleedje op de grond met huisjes erop en een spoortje errond' en 'want jouw boom die past maar net eens hij op zijn plaats is gezet.' De kwetsbare pop-up kerstboom achterin had beter bevestigd kunnen worden aan het achterste schutblad. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248939

Titel Kies een kerstboom
Auteur Patricia Toht
Secundaire auteur ... Jarvis ; Inge Bergh
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens, [2020]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met magische pop-up kerstboom! - Vertaling van: Pick a pine tree. - London : Walker Books Ltd, (c)2017
ISBN 9789059248939
PPN 430583419
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstbomen ; Kerstmis ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands