Getekend
Boek

Getekend sporen van kindermishandeling ([2020])/ Gijs Wanders interviews, Herman van Hoogdalem portretten ; op initiatief van Hameeda Lakho

Interviews met mensen die als kind slachtoffer waren van mishandeling; voorzien van getekende portretten van de geinterviewden.

Recensie

Het is bekend dat elk jaar zo'n 120.000 kinderen slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld en seksueel misbruik. Velen zijn getekend voor het leven. Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze heeft als kind ook kindermishandeling meegemaakt. Ze is initiatiefneemster van het tot stand komen van dit prachtig vormgegeven boek. Journalist Gijs Wanders interviewde negen volwassenen die als kind slachtoffer waren van kindermishandeling. Tegelijkertijd werden ze door kunstenaar Herman van Hoogdalem geportretteerd. Door het lezen van het verhaal van de slachtoffers kijken we als het ware door hun kinderogen en voelen de verwarring en eenzaamheid. Ze geven aan hoe groot hun drang tot overleven was als kind en nu nog steeds is als volwassene. Ook Hameeda Lakho (uit Pakistan) wordt geïnterviewd. Als vierjarige was ze getuige van de mishandeling van haar moeder door haar vader. Hij vertrok uit huis en ging samenwonen met een Nederlandse vriendin. Hij nam Hameeda samen met haar zusje mee naar huis, naar zijn vriendin. Later vertrok hij met haar zusje en moeder naar Pakistan. Een hereniging na dertig jaar met haar moeder werd een fiasco. Dit boek geeft een stem aan alle volwassenen en kinderen die te maken hebben/hadden met kindermishandeling.

Specificaties

Nederlands | 9789462584136 | 63 pagina's

Titel Getekend : sporen van kindermishandeling
Auteur Gijs Wanders
Secundaire auteur Herman van Hoogdalem ; Hameeda Lakho
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle, [2020]
Overige gegevens 63 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789462584136
PPN 42762861X
Rubriekscode 323.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindermishandeling; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kindermishandeling