De smaak van reiger
Boek

De smaak van reiger (oktober 2020)/ samenstelling: Peter Müller, schrijvers: Chris van Eck, Koos Dijksterhuis, Bert Keizer, Kees Moeliker, Perry Moree, Peter Müller, Rolf van de Pavert, Jelle Reumer en Robin d'Arcy Shillcock ; illustraties: Medy Oberendorff

Negentien geschreven portretten van vogels die in Nederland om verschillende redenen als oneetbaar worden beschouwd, maar die elders juist als welkome aanvulling op het menu worden gezien.

Aanwezigheid

Recensie

Zonder vogels zou de wereld kaal zijn. Ze zijn vaak een lust voor het oog, hun gezang vrolijkt ons op en ze vormen een onontbeerlijk schakel in het leven op aarde. Daarnaast zijn vogels ook een welkome aanvulling op de maaltijd. In dit boek worden in negentien korte schetsen, geschreven door negen verschillende auteurs, achttien vogelsoorten belicht die ons misschien oneetbaar lijken, maar die elders juist als specialiteit gelden. Spreeuwen, kraaien en reigers, maar ook langdurig gefermenteerde en in dichtgenaaide zeehondenvellen bewaarde kleine alken, vogels staan waar ook ter wereld op het menu! Vooral onze culturele achtergrond bepaalt daarbij welke vogel wij eetbaar vinden, en welke niet. Ook de dodo en de Amerikaanse trekduif, beiden (mede) uitgeroeid om op te eten, vonden hun plaats in dit boek. De, vaak anekdotische, korte stukjes verschillen enigszins van schrijfstijl, maar allen zijn vooral luchtig van toon. Ieder hoofdstuk is geïllustreerd met een kopportret van de beschreven vogel in zwart-wit. Een onderhoudend boekje voor iedereen die zich afvraagt waarom we nu geen reiger meer eten.

Specificaties

Nederlands | 9789081388764 | 182 pagina's

Titel De smaak van reiger
Secundaire auteur Peter Müller ; Chris van Eck ; Medy Oberendorff
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Uitgeverij Müller, oktober 2020
Overige gegevens 182 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789081388764
PPN 429241542
Rubriekscode 628.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Voedingsgewoonten; Sociale aspecten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsgewoonten