Eerlijk delen
Boek

Eerlijk delen ([2020])/ Pippa Goodhart, Anna Doherty, vertaling [uit het Engels]: Martine Schaap

Haas en Beer zien een boom vol sappige peren, maar ze kunnen er niet bij. Gelukkig weet Haas drie stoelen te vinden, waar ze op kunnen staan. Maar hoe verdeel je die eerlijk? Een torretje weet raad. Prentenboek met vrij grof getekende, expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Haas ziet een boom vol sappige peren. Hij wil er een plukken, maar kan er niet bij. Ook Beer lust wel een peertje, maar zelfs hem lukt het niet. Haas bedenkt een oplossing. Hij pakt drie stoelen waar ze op kunnen staan. Een voor Beer en twee voor Haas. Maar dat vindt Beer niet eerlijk. Dit vrolijke, kleurrijke prentenboek laat op speelse wijze zien dat 'eerlijk delen' niet altijd betekent dat iedereen hetzelfde krijgt. De tekst in duidelijke quasihandschriftletters bestaat uit korte zinnen met veel dialoog en is prettig (voor)leesbaar. Sommige woorden zijn vetgedrukt. De kleurenillustraties zijn sfeervol en levendig. Terwijl Haas de lucht in springt om bij de peren te komen, verandert de uitdrukking op zijn gezicht van verwachtingsvol naar sip en uiteindelijk teleurgesteld. Het torretje en al zijn vliegende soortgenoten zorgen voor een onverwacht grappige wending aan het eind van het verhaal. Een mooi verzorgd, aantrekkelijk en leerzaam prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680521

Titel Eerlijk delen
Auteur Pippa Goodhart
Secundaire auteur Anna Doherty ; Martine Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Pippa Goodhart ; illustraties Anna Doherty - Vertaling van: Fair shares. - London : Tiny Owl Publishing, 2019
ISBN 9789021680521
PPN 426386272
Thematrefwoord Delen ; Vriendschap ; Eten
Taal Nederlands