De juiste houding
Boek

De juiste houding roman ([2021])/ Britta Böhler

Een Amerikaanse zakenman komt in gewetensproblemen als hij wordt gevraagd een teruggevonden beroemd schilderij te promoten.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede roman van de hoogleraar Advocatuur en Ethiek in Maastricht waarin ze het thema echt of fake centraal stelt. Het verhaal speelt in de Verenigde Staten, in een universiteitsstad onder Washington waar de hoofdpersoon Elias tot voor kort doceerde. Als advocaat met de specialisatie kunstrestitutie wordt hij gevraagd te bemiddelen bij de aanschaf van een beroemd expressionistisch schilderij van Franz Marc, De toren van de blauwe paarden. Hij twijfelt aan de echtheid van de teruggevonden kunstschat vooral omdat het de eigenaar meer te doen is om het mediaspektakel bij de onthulling dan om de echtheid. Ook politieke ambities blijken een rol te spelen. De overeenkomst met Trump wordt niet genoemd maar door de karaktertypering kun je er niet omheen. Het is een qua inhoud sterke roman vol actualiteit en maatschappelijke betrokkenheid die tot nadenken stemt. De stijl is vlot en de plot zit goed in elkaar. Er is geen voorkennis voor nodig maar eenvoudig is het verhaal niet.

Specificaties

Nederlands | 9789059369252 | 253 pagina's

Titel De juiste houding : roman
Auteur Britta Böhler
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2021]
Overige gegevens 253 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse versie Britta Böhler i.s.m. Peter Bergsma en Uitgeverij Cossee BV - Vertaling van: Blue horses
ISBN 9789059369252
PPN 425745252
Taal Nederlands