Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dieren van de zee
Boek

Dieren van de zee ([2020])/ illustraties Teagan White, tekst Loveday Trinick ; redactie: Ruth Symons en Joanna McInerney ; vertaling [uit het Engels]: Rob de Ridder

Ontmoet de bijzondere dieren van de oceaan, zoals de neteldieren, weekdieren, stekelhuidigen en zeezoogdieren. Met informatie over o.a. oceaanzones. Grote uitgave met paginagrote levensechte kleurenillustraties van de dieren. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze grote, omvangrijke dierenencyclopedie (38 cm) neemt je mee naar de oceaan en stelt je voor aan een groot aantal uiteenlopende zeedieren. Eerst wordt ingegaan op de verschillende oceaanzones (met grote illustratie) en de geschiedenis van de oceaan. Daarna komen in negen hoofdstukken naast vissen onder andere plankton, geleedpotigen, neteldieren, weekdieren, stekelhuidigen, zeezoogdieren, vogels en reptielen aan bod. Elke spread bestaat uit een grote gedetailleerde kleurenillustratie waarop meerdere dieren, al dan niet in hun natuurlijke omgeving, te zien zijn. Ernaast of eronder wordt informatie gegeven in een algemene alinea en een aanvullende legenda met daarin de namen van de dieren en de belangrijkste informatie. Om de tekst te lezen is een gevorderd leesniveau nodig, hij is vrij zakelijk en bevat veel feiten. Maar dit boek is vooral indrukwekkend door de veelal paginagrote illustraties, die in een mooie, realistische tekenstijl zijn gemaakt. Alle dieren zijn op een mooie manier geportretteerd. Het zijn deze kleurrijke spreads die het boek bijzonder maken. De grootte van het boek draagt daar ook zeker aan bij, waardoor het ook in groepjes bruikbaar is. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401470360 | 96 pagina's

Titel Dieren van de zee
Auteur Loveday Trinick
Secundaire auteur Loveday Trinick ; Ruth Symons ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 38 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Oceanarium. - London : Big Picture Press, (c)2019
ISBN 9789401470360
PPN 430146434
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën