Lottie Luna en het maanlichtfeestje
Boek

Lottie Luna en het maanlichtfeestje (november 2020)/ Vivian French, met illustraties van Nathan Reed ; vertaling [uit het Engels] Sofia Engelsman

Lottie Luna is een weerwolfmeisje en heeft superkrachten. Samen met Wilf wil ze Marion verrrassen voor haar verjaardag. Maar een pestende klasgenoot maakt het ze erg moeilijk.Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Los te lezen, tweede boek over weerwolfmeisje Lottie Luna. Ze is supersterk, supersnel en ze heeft superogen. Lottie heeft op haar nieuwe school twee beste vrienden gevonden, Marion en Wilf. Marion is binnenkort jarig en Lottie wil iets voor haar organiseren. Ze schrijft een briefje aan Wilf om na school met hem af te spreken. Ze schrijft erbij dat hij het stil moet houden voor Marion omdat ze haar gaan verrassen. Klasgenoot Kiki vindt het briefje op de grond en geeft een deel ervan aan Marion, die zich daardoor afvraagt of Lottie en Wilf nog wel bevriend met haar willen zijn. En dat is precies de bedoeling van Kiki. Zou het nog goedkomen met de drie vrienden? En krijgt Marion nog wel een leuke verrassing voor haar verjaardag? Grappig verhaal met veel zwart-witillustraties waarin de onderwerpen vriendschap en pesten worden behandeld. Overzichtelijke bladspiegel, ruime interlinie. In 2019 verscheen het eerste deel, 'Lottie Luna en de bloementuin'*. Dit tweede deel is de vertaling van 'Lottie Luna and the twilight party'** (2020). Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789402706673 | 125 pagina's

Titel Lottie Luna en het maanlichtfeestje
Auteur Vivian French
Secundaire auteur Nathan Reed ; Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, november 2020
Overige gegevens 125 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Lottie Luna and the twilight party. - London : HarperCollins Children's Books, 2020
ISBN 9789402706673
PPN 427889901
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Weerwolven ; Schoolleven ; Vriendschap ; Pesten ; Verjaardagen
Taal Nederlands