Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nemis
Boek

Nemis ([2020])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Manon Smits en Pieter van der Drift ; redactie Italiaanse versie: Chiara Richelmi, Elisabetta Dami, S.r.l. , Elena Peduzzi, Maria Ballarotti en Viviana Donella ; illustraties Prinsessen van de Dageraad: Carla Debernardi ; illustraties binnenwerk: Carla Debernardi

De zes prinsessen van De Dageraad zijn verenigd. Onder leiding van Zeezwerfster Nemis gaan ze op reis om de Duistere Heer Ivarr te verslaan, maar ze krijgen onderweg veel tegenwerking. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel van een serie over de Prinsessen van de Dageraad. In het eerste deel, 'Elin'* (2019), ging Elin op zoek naar afstammelingen van de Prinsessen van de Vijf Rijken. Nu proberen zes afstammelingen onder leiding van Nemis samen de toren in het rijk van Ivarr te bereiken. Ze willen hem verslaan en de vrede terugbrengen in de Vijf Rijken. De zes afstammelingen krijgen te maken met veel tegenwerking: hulpvaardige personen blijken hen helemaal niet te willen helpen, mensen die de missie te gevaarlijk vinden, proberen hen op andere gedachten te brengen, desnoods door ze met geweld mee naar huis te nemen en monsterlijke wezens proberen hen te grijpen als ze te dicht in de buurt komen. Gelukkig kunnen de zes zichzelf goed verdedigen en ontmoeten ze ook mensen die hen wel echt willen helpen. Opnieuw een spannend fantasieverhaal; de tekst leest vlot en de gedetailleerde illustraties in grijstinten sluiten goed aan bij het verhaal. Geschreven door het team dat schrijft onder de namen Geronimo Stilton en Thea Stilton. De vormgeving is vergeleken met de bekende drukke stijl veel ingetogener. Voorin worden de zes prinsessen voorgesteld, achterin een plattegrond. Een fijn vervolg; het einde maakt nieuwsgierig naar het volgende deel. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248533 | 287 pagina's

Titel Nemis
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Manon Smits ; Pieter van der Drift ; Chiara Richelmi ; Carla Debernardi ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2020]
Overige gegevens 287 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Nemis. - Edizioni Piemme, (c)2020
ISBN 9789059248533
PPN 429442238
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Profetieën ; Oorlog
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Prinsessen van de dageraad
Boek

Prinsessen van de dageraad (2019-2021)

vol. 2
Uitgeleend
Thea Stilton