Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Olympische Spelen
Boek

Olympische Spelen ([2020])/ Richard Backers, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's sander Chamid/HH, Jeff Pachoud/ANP, Julian Finney/Getty Images, Picture Alliance/Lineair, Scott Heavey/Getty Images, Jerry Lampen/ANP, Robin van Lonkhuijsen/ANP, Ed Jones/ANP, Alamy/Imageselect, Walter Van der Ven

De Olympische Spelen zijn het grootste sporttoernooi ter wereld. Lees van alles over de verschillende sporten, de geschiedenis van de Olympische Spelen en de Nederlandse en Belgische teams die meedoen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deeltje uit de reeks 'Junior informatie'* waarin beknopt informatie wordt gegeven over de Olympische Spelen. Aan bod komen de verschillende sporten, de soorten Spelen, de (ontstaans)geschiedenis en de Spelen zelf. Dit alles gebeurt in zeer duidelijke taal en een overzichtelijke lay-out, met een tip en weetjes in groengekleurde kaders. Moeilijke woorden zijn dikgedrukt en worden achterin uitgelegd. Het boek bevat fraaie kleurenfoto's waarop o.a. ook Nederlandse sporters als Suzanne Schulting en Daphne Schippers te zien zijn. Het is dan ook gemaakt voor de Nederlandstalige markt. Het boekje is nog niet geüpdatet naar de corona-periode want er wordt nog gesproken over Tokio als organisatiestad voor de Spelen van 2020; deze zijn verplaatst naar 2021. Achterin het boek ook een verwijzing naar andere boeken. Met op de omslag een turnende Jeffrey Wammes. Bruikbaar voor spreekbeurten en werkstukken door kinderen uit groep 5 t/m 7. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417402 | 23 pagina's

Titel Olympische Spelen
Auteur Richard Backers
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417402
PPN 427496128
Rubriekscode 616.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olympische Spelen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Olympische Spelen

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 95
Uitgeleend