Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De kleur paars
Boek

De kleur paars ([2020])/ Alice Walker, uit het Engels vertaald door Robert Dorsman

Een jonge zwarte vrouw uit het zuiden van de Verenigde Staten wordt zich, na een periode van vernederingen zonder verzet, met behulp van andere vrouwen bewust van eigen kracht en van haar recht op een eigen leven.

Aanwezigheid

Recensie

Op 14-jarige leeftijd heeft Cecile, een jonge zwarte vrouw in het zuiden van de Verenigde Staten, al twee kinderen van haar stiefvader gekregen en wordt zij door hem gedwongen te trouwen met een weduwnaar met vier kinderen. Behalve haar zuster Nettie, die al snel wordt weggestuurd, luistert niemand naar haar. Daarom schrijft zij brieven aan God om haar hart te luchten. Pas veel later wordt enig geluk haar deel als zij een verhouding met een vrouw begint en zij uiteindelijk haar zus terugvindt. Dit prachtige boek beschrijft uiterst subtiel en met veel humor hoe een vrouw die aanvankelijk door iedereen wordt gebruikt en uitgebuit haar eigen weg vindt en toch mild blijft. De mildheid waarmee alle personen worden geobserveerd en de treffende beschrijvingen van mensen en situaties maken dit boek heel bijzonder. De verfilming door Spielberg met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey had veel succes.

Specificaties

Nederlands | 9789044541519 | 317 pagina's

Titel De kleur paars
Auteur Alice Walker
Secundaire auteur Robert Dorsman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2020]
Overige gegevens 317 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Haarlem : In de Knipscheer, 1983 - Vertaling van: The color purple. - New York : Harcourt Brace Jovanovich, 1982
ISBN 9789044541519
PPN 426368045
Genre roman over het rassenvraagstuk - sociale roman - feministische verhalen
Thematrefwoord Vrouwenemancipatie ; Racisme ; Zwarte-vrouwenleven
Taal Nederlands