De collegejaren
Boek

De collegejaren (2020)/ Stephen Fry, vertaald [uit het Engels] onder redactie van Henny Corver

Herinneringen van de Britse (film)acteur, schrijver en presentator aan de jaren waarin hij Engelse literatuur studeerde in Cambridge en o.a.Hugh Laurie ontmoette en aan de periode waarin hij uitgroeide van student tot succesvolle mediapersoonlijkheid.

Aanwezigheid

Recensie

Stephen Fry (1957) is een zeer bekende Britse mediapersoonlijkheid, hij is onder andere acteur, komediant, tv-presentator en schrijver. 'De collegejaren' verscheen in 2010 onder de titel 'The Fry Chronicles' en is vertaald onder de redactie van Henny Corver. Deze autobiografie is het tweede deel van de driedelige memoires van Stephen Fry. Hoewel er regelmatig terugverwezen wordt naar gebeurtenissen uit het eerste deel 'Een jongensleven'* (2019), is deze autobiografie ook goed op zichzelf te lezen. Dit deel van de memoires beslaat de periode waarin Fry naar school ging, met de nadruk op zijn jaren als student Engelse literatuur in Cambridge. Hier ontmoet hij onder andere Hugh Laurie en Emma Thompson; met Laurie bouwt hij een bijzondere carrière op. Hoe Fry uitgroeit van student tot succesvolle mediapersoonlijkheid, wordt in dit boek beschreven. Fry schrijft openhartig en scherp over zijn eigen leven, waarbij hij zowel hoogte- als dieptepunten niet uit de weg gaat.

Specificaties

Nederlands | 9789400406469 | 427 pagina's

Titel De collegejaren
Auteur Stephen Fry
Secundaire auteur Henny Corver
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Thomas Rap, 2020
Overige gegevens 427 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Fry chronicles. - London : Michael Joseph, 2010 - Oorspronkelijke titel: De Fry kronieken. - 2011 - Vervolg op: Een jongensleven
ISBN 9789400406469
PPN 42587303X
Rubriekscode 798.55
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fry, Stephen; Autobiografieën
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Fry