Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen ([2020])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 39 verdiepingen. Ze hebben een machine uitgevonden die boeken kan schrijven. Maar deze reusachtige machine heeft een eigen wil en sluit de twee vrienden buiten. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Andy (ik-figuur) en Terry hebben van de boomhut waarin zij wonen een speelparadijs van 39 verdiepingen gemaakt en overal is wat te beleven: er is een waterval van chocola, een babydinosaurusknuffeltuin, een boksende olifant, de engste achtbaan ter wereld, een kwade draaimolen en nog veel meer. Hun nieuwste uitvinding is de 'Er-was-eens-ooit-machine' die boeken schrijft en tekent, maar deze reusachtige machine heeft een eigen wil en sluit de twee vrienden buiten. Derde deel uit de serie 'De waanzinnige boomhut'*, boordevol wervelende dynamiek, spontane plannen en invallen, meeslepende avonturen, afleidingen, herhaling en humor. Tekst en tekeningen spelen beide een belangrijke rol, zijn perfect op elkaar afgestemd en vullen elkaar krachtig aan. De stijl van schrijven is vlot en natuurlijk; er is veel dialoog en spreektaal. De talrijke zwart-wittekeningen variëren van schetsmatige beeldopeenvolgingen tot krioelende massa's, van klein tot groot, vol beweging, beeldgrapjes en lichaamstaal. Typografische accentuering wordt soms in de tekst en vaak in de afbeeldingen toegepast. Een heerlijk kijk- en leesboek dat zowel visueel als tekstueel bevredigend is. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401421010 | 351 pagina's

Titel De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
Uniforme titel De waanzinnige boomhut van negenendertig verdiepingen De waanzinnige boomhut
Auteur Andy Griffiths
Secundaire auteur Terry Denton ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Vijfentwintigste druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 351 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugtitel: De waanzinnige boomhut. - Rug vermeldt: 3 - 1e druk: (c)2014 - Vertaling van: The 39-storey treehouse. - Sydney : Pan Macmillan Australia, (c)2013. - (Treehouse books)
ISBN 9789401421010
PPN 428776310
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Fantasie ; Boeken schrijven
Taal Nederlands