Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Spinnen
Boek

Spinnen ([2020])/ geschreven door: Minke van Dam, getekend door: Jeroen van Schie ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam ; foto's: Madurodam, Shutterstock, Goos van der Veen

Veel mensen zijn bang voor spinnen. De spinnen in Nederland zijn echter niet gevaarlijk. Lees hoe ze eruitzien, hoe ze een web maken en over jonge spinnen. Met foto's en enkele tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Eigenlijk is dat gek, want de spinnen in Nederland zijn niet gevaarlijk. In twaalf hoofdstukjes komen thema's aan bod als: waar spinnen voorkomen, hoe ze eruitzien, hoe ze jagen, het maken van een web, soorten webben en jonge spinnen. Afgesloten wordt met tips om je angst voor spinnen te overwinnen. Alles wat je wil weten over spinnen vind je in dit deel uit de reeks 'Mini informatie'* van het Documentatiecentrum. In een vast format komt de informatie tot de lezer: titelbalk en tekstblok (grote letter, ruime witspiegel), aangevuld met mooie, realistische kleurenfoto's en enkele tekeningen. De informatieve tekst is duidelijk en compact; het taalgebruik en de inhoud zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de (beginnende) lezer er zelf mee aan de slag kan. De uitgave eindigt met een dubbele pagina 'Dit weet je nu over spinnen' en verwijzingen naar andere bronnen (boeken en schooltv). Boekje met ondersteunende website (www.documentatiecentrum.nl), voor jonge onderzoekers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417624 | 23 pagina's

Titel Spinnen
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Irene Cécile ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417624
PPN 423164740
Rubriekscode 597.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spinnen (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Spinnen

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N28-2, 443
Uitgeleend