Madurodam
Boek

Madurodam ([2020])/ geschreven door: Marianne Meulepas, getekend door: Jeroen van Schie ; onder redactie van Marja Baeten, Minke van Dam ; foto's: Madurodam, Shutterstock, Goos van der Veen

Ben je wel eens in Madurodam geweest? Lees welke bekende gebouwen van Nederland er in het klein staan. Ook waar Nederland goed in is komt aan bod. Met foto's en enkele tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de uitgebreide serie 'Mini informatie'* van het documentatiecentrum verscheen nu dit deel over Madurodam. Vrijwel elk kind in Nederland brengt er wel een keer een bezoek aan. Aan de hand van vele gekleurde tekeningen, kleurenfoto's en tekst krijgen jonge kinderen een goed beeld van dit miniatuurstadje. De illustraties hebben de overhand, zodat er ietwat weinig ruimte overblijft voor informatie. Jammer, dit zou meer in balans moeten zijn. De tekst wordt weergegeven in eenvoudige woorden, goed afgestemd op de doelgroep. Aan de orde komen o.a. de bekende gebouwen en ook waar Nederland goed in is zoals windenergie en inpoldering. Ook wordt verteld dat Je in Madurom veel over de geschiedenis van Nederland leert. Omdat in het boekje slechts een onderwerp behandeld wordt, is het zeker geschikt bij onder meer het voorbereiden van een spreekbeurt. Tot slot is er een samenvatting opgenomen van alle informatie die aan bod is gekomen, waarbij kernwoorden (goed voor uitbreiding van de woordenschat) roodgedrukt zijn. Tenslotte wordt verwezen naar enkele andere bronnen. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417662 | 23 pagina's

Titel Madurodam
Auteur Marianne Meulepas
Secundaire auteur Jeroen van Schie ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417662
PPN 428660533
Rubriekscode 719.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Madurodam
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N28-2, 445
Uitgeleend