Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Alle liedjes met een hoepeltje erom
Boek

Alle liedjes met een hoepeltje erom de meest gezongen kinderliedjes van dit moment, in tekst, muziek en beeld (2020)/ samenstelling: Joke Linders en Toin Duijx , muzieknotatie: Kees Theeuwes

Ruim tweehonderd bekende en minder bekende kinderliedjes met liedteksten en eenvoudige muzieknotaties. Met waterverfillustraties in kleur. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De basis van deze mooi verzorgde (her)uitgave vormt het door studenten van de vakgroep Kind en media van de Universiteit van Leiden uitgevoerde onderzoek (in 2002!) naar de meest gezongen kinderliedjes in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en onderbouwgroepen van de basisschool. Het A4-formaat boek bevat teksten van ruim tweehonderd oude bekende en minder bekende kinderliedjes en kringspelletjes, die soms zijn voorzien van spelaanwijzingen. De teksten zijn ingedeeld naar thema's als dieren, op de boerderij, lente en grote mensen. Bij alle liedjes staan eenvoudige muzieknotaties met gitaarakkoorden. De toonhoogte is aangepast aan de gemiddelde stemhoogte van volwassenen. Voor kinderen is dit meestal te laag. Bij de liedjes zijn veel kleurenillustraties opgenomen van bekende illustratoren als Thé Tjong-Khing en Dagmar Stam. Achterin staan een literatuuropgave en registers op auteur en titel. Met leeslint. Een minpunt is dat deze uitgave sinds 2002 niet herzien is, want dan hadden o.a. enkele liedjes over Zwarte Piet en Moriaantje herschreven of verwijderd kunnen worden. En vanaf 2002 is het repertoire wellicht ook veranderd. De overige liedjes zijn nog steeds goed te gebruiken met kinderen van ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026995378 | 216 pagina's

Titel Alle liedjes met een hoepeltje erom : de meest gezongen kinderliedjes van dit moment, in tekst, muziek en beeld
Secundaire auteur Joke Linders ; Kees Theeuwes
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, 2020
Overige gegevens 216 pagina's - illustraties, muzieknotaties - 27 cm
Annotatie 1e druk: 2002 - Met literatuuropgave
ISBN 9789026995378
PPN 428847145
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes