Little men
Boek

Little men (2015)/ Louisa May Alcott

Jo heeft de jongensschool Plumfield opgericht, waarbij liefdevol met elkaar omgaan centraal staat. Nat (12) komt daar terecht als hij geen thuis meer heeft. Samen met de andere kinderen maken ze van alles mee en halen veel stoute streken uit. Verhaal in ouderwets taalgebruik.Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 12-jarige Nat klopt op een dag bij de jongensschool Plumfield aan. Hij is een wees en heeft geen thuis meer. De eigenaren van de school ontvangen hem met open armen. Samen met twaalf andere jongens en een meisje woont hij voortaan op Plumfield. De kinderen krijgen niet alleen lessen in geschiedenis en topografie, maar ook levenslessen over liefdevol omgaan met anderen. De eigenares Jo Bhaer en haar man vinden liefde geven belangrijker dan straffen uitdelen. Naast Nat hebben ook andere personages zoals de rebelse Dan en Nan, die later op Plumfield komen, of de zachtaardige Daisy een grote rol in het verhaal. Ondanks de verschillende karakters van de vele personages, zijn de kinderen erg braaf. Zowel vrolijke en grappige als tragische gebeurtenissen worden beschreven op een luchtige manier. Dit boek van Louisa May Alcott (1832-1888), het vervolg op 'Little women', is iets minder bekend. Door de tijd waarin het verhaal is geschreven, zijn de avonturen doorspekt met ouderwetse idealen en speelt religie een belangrijke rol. De verschillende verwachtingen van de jongens en meisjes is in de tijdsgeest niet vreemd terwijl de romantische kijk op de opvoeding vooruitstrevend was. Ouderwets taalgebruik. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Engels | 9780141366081 | 419 pagina's

Titel Little men
Auteur Louisa May Alcott
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Puffin Classics, 2015
Overige gegevens 419 pagina's, 18 ongenummerde pagina's, 3 pagina's - 18 cm
Annotatie Plus: a behind-the-scenes journey, including an author profile, a guide to who's who, activities and more... - Complete and unabridged - 1e druk van deze uitgave: 1983. - OOrspronkelijke uitgave: 1971 - Wordt gevolgd doorl: Jo's boys, and how they turned out.
ISBN 9780141366081
PPN 426365887
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Weeskinderen ; Vriendschap
Taal Engels

Relaties/Serie

Puffin classics
Boek

Puffin classics (1994-...)

vol.
Uitgeleend