Fantastic beasts and where to find them
Boek

Fantastic beasts and where to find them (2020)/ Newt Scamander, J.K. Rowling ; illustrated by Olivia Lomennech Gill

Lesboek van Harry Potter met, van a t/m y, beschrijvingen van fantastische dieren die alleen gezien kunnen worden door tovenaars. Met een inleiding van de bekende magie-zoöloog Newt Scamander en veel grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 1997 verscheen het eerste boek over Harry Potter. Naar aanleiding van het 20-jarig jubileum (2017) van deze bestsellerreeks is ook de kleurrijke geïllustreerde A tot Y van de Fantastic Beasts uit de magische wereld van Harry Potter opnieuw uitgebracht. J.K Rowling, auteur van de Harry Potter-serie, schreef dit boek als zijnde van de hand van Newt Scamander, de door haar gecreëerde tovenaar die een enorme fascinatie had voor de fabeldieren. Scamander werd een kleine eeuw eerder geboren dan Harry Potter en zijn boek wordt nog altijd gebruikt als lesmateriaal op Hogwarts, de school voor tovenaarsleerlingen. Deze paperbackuitgave is geïllustreerd door Olivia Lomenech Gill. Tekeningen in verschillend formaat en kleur, en bij ieder dier de classificatie en een korte omschrijving. Bladerboek vol met de fascinerende fantasie van J.K. Rowling: 'Jobberknoll', een vogel die pas bij zijn dood één lange schreeuw geeft van alle ooit door hem gehoorde geluiden, en die dan achterstevoren laat horen. Met voorwoord, 'Wat is een beest?', uitleg voor Muggles, informatie over verborgen fabeldieren en register. Vertaald in het Nederlands als 'Fabeldieren en waar ze te vinden'* (2017). Voor alle fans vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Engels | 9781526620316 | 133 pagina's

Titel Fantastic beasts and where to find them
Auteur J.K. Rowling
Secundaire auteur Newt Scamander ; Olivia Lomennech Gill
Type materiaal Boek
Uitgave London : Bloomsbury in association with Obscurus Books, 2020
Overige gegevens 133 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie De naam Newt Scamander is gefingeerd. Het werk is geschreven door J.K. Rowling. - Omslag vermeldt: a magical companion to the Harry Potter stories - Oorspronkelijke uitgave: London : Bloomsbury Publishing Plc, 2001 - Met register
ISBN 9781526620316
PPN 428294197
Genre sprookjes - dierenleven
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Fantasiewezens
Taal Engels