The last kingdom. Seizoen 4
DVD

The last kingdom. Seizoen 4 ([2020])/ Bernard Cornwell

Nadat een Engelse edelman is opgegroeid tussen de Vikingen in Noord-Engeland ten tijde van koning Alfred de Grote, maken zijn banden met beide groepen het voor hem moeilijk om partij te kiezen.

Aanwezigheid

Recensie

Historische actieserie van de BBC (2015-), gebaseerd op de boekenserie 'The Saxon stories' van Bernard Cromwell, die zich afspeelt eind 9e eeuw, een turbulente tijd waarin de Vikingen de Engelse kusten plunderen. Het koninkrijk Wessex van koning Alfred (David Dawson) staat er alleen voor. Hoofdpersoon is Uhtred (Alexander Dreymon), zoon van een Saksische edelman die op jonge leeftijd is ontvoerd door Vikingen en als Viking is opgevoed. Hij moet steeds laveren tussen loyaliteit aan zijn geboorteland en het land waar hij opgroeide. In seizoen 4 (2020) nemen de spanningen toe na de dood van koning Alfred. Uhtred wil Bebbanburg, het kasteel van zijn voorouders, heroveren. Hij moet dan wel afrekenen met zijn oom, die het onrechtmatig in bezit heeft. En dan liggen er ook nog Schotse krijgers op de loer die het kasteel willen bemachtigen. Beoordeling IMDb: 8,4. Omar Larabi (Delagarde 9-1-2020) over seizoen 3: 'Kleurloze geschiedvervalsing. Stoere macho's in het tijdperk van tanende mannelijkheid' (2 sterren). Ludo Keeris (Allesoverfilm 15-2-'19): 'Het tempo is hoger en de verhaallijnen zijn interessanter en niet meer zo gecompliceerd als voorheen (...) Zeker een serie om aandacht te geven, mits je niet vies bent van de nodige stoere-mannen-taal en brute slachtpartijen' (8,5).

Specificaties

Engels | 5053083215347

Titel The last kingdom. Seizoen 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Edward Bazalgette ; Alexander Dreymon ; David Dawson ; Bernard Cornwell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2020]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 8 uur, 51 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Alexander Dreymon, David Dawson, Tobias Santelmann, Emily Cox. - Regisseurs onder anderen: Edward Bazalgette. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, in 7 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op boeken van Bernard Cornwell - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannie : Carnival Film & Television, (c)2020 - Bevat ook: The making of Season 4: The return of Bebbanburg
ISBN 5053083215347
PPN 429327285
Genre historische roman
Thematrefwoord Vikingen ; Angelsaksen
Taal Engels

Relaties/Serie

The last kingdom
DVD

The last kingdom (2016-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend