The last kingdom. Seizoen 1-4
DVD

The last kingdom. Seizoen 1-4 ([2020])/ Bernard Cornwell

Nadat een Engelse edelman is opgegroeid tussen de Vikingen in Noord-Engeland ten tijde van koning Alfred de Grote, maken zijn banden met beide groepen het voor hem moeilijk om partij te kiezen.

Recensie

Seizoen 1-4 van een historische actieserie van de BBC (2015-), gebaseerd op de boekenserie 'The Saxon stories' van Bernard Cornwell. Eind 9e eeuw is een turbulente tijd waarin Vikingen de Engelse kusten plunderen. Het koninkrijk Wessex van koning Alfred (David Dawson) staat er alleen voor. Hoofdpersoon is Uhtred (Alexander Dreymon), zoon van een Saksische edelman die op jonge leeftijd is ontvoerd door Vikingen en als Viking is opgevoed. Hij moet steeds laveren tussen loyaliteit aan zijn geboorteland en het land waar hij opgroeide. Zijn doel: koning worden van het nog te vormen Engeland. Titus van de Kerke (jongehistorici.nl) is blij met de geestige, scherpe dialogen en de formidabele cast: 'mijn hart maakte een sprongetje toen ik onder een massa gezichttatoeages de gelaatstrekken van Rutger Hauer ontwaarde, wiens rol als Viking opa als een nieuw hoogtepunt van zijn lange carrière mag gelden.' Sam Wollaston (theguardian.com) is over de gehele serie zeer te spreken: 'This is not a smaller-scale, less sexy, British Game of Thrones - it's proper historical drama, and it's a ton of fun'. Anderen zijn kritischer: Omar Larabi (Delagarde 9-1-'20) over seizoen 3: 'Kleurloze geschiedvervalsing. Stoere macho's in het tijdperk van tanende mannelijkheid' (2 sterren).

Specificaties

Engels | 5053083215354

Titel The last kingdom. Seizoen 1-4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nick Murphy ; Alexander Dreymon ; David Dawson ; Bernard Cornwell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2020]
Overige gegevens 14 dvd-video's (33 uur, 14 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Alexander Dreymon, David Dawson, Tobias Santelmann, Emily Cox. - Regisseurs onder anderen: Nick Murphy. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in verschillende talen, ondertiteld in verschillende talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op boeken van Bernard Cornwell - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannie : Carnival Film & Television, 2015-2020 - Bevat extra's, onder andere: Creating the world of The last kingdom ; The making of The last kingdom ; The stunts of The last kingdom
ISBN 5053083215354
PPN 429327293
Genre historische roman
Thematrefwoord Vikingen ; Angelsaksen
Taal Engels

Relaties/Serie

The last kingdom
DVD

The last kingdom (2016-...)

vol. Seizoen 1-4
Uitgeleend