Overal zijn reptielen
Boek

Overal zijn reptielen ([2020])/ illustraties door Britta Teckentrup, tekst door Camilla de la Bedoyere ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Wil je meer weten over de wonderlijke wereld van de reptielen? Volg gekko's in het oerwoud van Madagaskar, zie op het strand schildpadjes uit hun ei kruipen en klim vlug in een boom als je een komodovaraan tegenkomt. Met zoekopdrachten en paginagrote kleurrijke illustraties van allerlei soorten reptielen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dezelfde opzet als 'Overal zijn vissen' (2019) en 'Overal zijn beestjes'* (2020) verschijnt nu een uitgave over de wereld van reptielen. De schoonheid van deze uitgave begint al bij de omslagillustratie, met in hoog- én diepdruk glimmende afbeeldingen van schildpadden. Nieuwsgierigheid wordt meteen gewekt: reptielen... - ze hebben geen vacht of veren; hun huid is bedekt met schubben, beenplaten of allebei; de meeste reptielen leggen eieren, maar sommige zijn levendbarend. Voorbeelden zijn o.a. slangen, krokodilachtigen, hagedissen, kameleons, schildpadden. Sommige reptielen leven in de woestijn, andere in water of in regenwouden. Reptielen bezitten vaak markante vermogens als een elastische tong, krachtige kaken, giftig speeksel. Veel reptielen houden een winterslaap. Vaak kun je reptielen niet ontdekken door hun schutkleur. Met warme kleuren geïllustreerde uitgave, ondersteund door informatie in korte tekstblokken. De afbeeldingen zijn collageachtig, met kleurige knipsels op een gekleurd font. Inclusief zoekopdracht: ontdek de Phelsuma antanosy, die bedreigd wordt met uitsterven! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059567825

Titel Overal zijn reptielen
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Camilla de La Bédoyère ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: There are reptiles everywhere. - London : Bonnier Books UK ltd, (c)2020
ISBN 9789059567825
PPN 427576369
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen