Achter de horizon
Boek

Achter de horizon ([2020])/ Ciara Geraghty, vertaling [uit het Engels] Mireille Vroege

Twee vriendinnen en de demente vader van een van hen beginnen een tocht vanuit Ierland naar Zürich, waar de vrouw met MS een afspraak heeft met een levenseindekliniek. Onderweg beleven ze van alles en ontdekken ze de kracht van vriendschap.

Aanwezigheid

Recensie

De Ierse Terry en Iris zijn beste vriendinnen, maar Iris heeft progressieve MS en vertrekt naar Zwitserland om euthanasie te plegen. Terry komt hier bij toeval eerder dan verwacht achter en reist achter Iris aan, met haar demente vader op de achterbank van de auto. Ze laat haar man en studerende dochters achter in Dublin. Wat volgt is een ontroerende, humoristische en bijzondere roadtrip naar Zwitserland. Terry probeert Iris op andere gedachten te brengen en reflecteert ondertussen op haar eigen leven. De Ierse auteur brengt een bijzondere vriendschap tot leven én belicht lastige thema's als euthanasie en dementie. Ze debuteerde met 'Verdronken in jou'.

Specificaties

Nederlands | 9789022589939 | 364 pagina's

Titel Achter de horizon
Auteur Ciara Geraghty
Secundaire auteur Mireille Vroege
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 364 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een onverwachte reis verandert het leven van twee vriendinnen voorgoed - Vertaling van: Rules of the road. - London : HarperCollinsPublishers, 2019
ISBN 9789022589939
PPN 427824273
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Vriendschap ; MS ; Dementie
Taal Nederlands