Festivalkoorts
Boek

Festivalkoorts dag school, hallo vakantie ([2020])/ Emma Moss

Lucy baalt dat haar vakantie naar Amerika niet doorgaat. Maar dan komen haar ouders met een geweldig plan: ze gaan een week kamperen en naar het hippe muziekfestival Melodyland. En beter nog: haar vriendinnen mogen mee! Maar als Joyce vermist raakt, heeft dat grote gevolgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucy gaat met het gezin kamperen. Haar ouders hebben een verrassing voor haar want haar vlogvriendinnen mogen mee en ze gaan naar Melodyland, het leukste en hipste muziekfestival dat er is! Lucy en haar vriendinnen zijn door het dolle heen. Maar als Joyce op een avond besluit tegen de regels in alleen in een kajak te stappen en vermist raakt heeft dat grote gevolgen. Boze ouders, ruzie tussen de vlogvriendinnen en geen Melodyland. Joyce voelt zich schuldig en zorgt ervoor dat Melodyland toch door kan gaan. Alleen staat hun aartsrivaal vlogger Dakota ineens ook voor hun neus op het festival. Vijfde deel uit de serie Vlogvriendinnen, dat volgt op 'Go Jessie : op naar goud'* waarin Jessie centraal stond. Vlot leesbaar verhaal, waarin elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een van de vlogvriendinnen geschreven is. Goed uitgewerkte karakters. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Met enkele zwart-witte illustraties en hippe foto's. De tekst wordt afgewisseld met de vlogs die de vriendinnen ter plekke maken. Met tips om te leren vloggen. Kennis van de voorgaande delen is niet noodzakelijk, maar maakt het wel leuker. Vanaf ca. 10 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789024592319 | 300 pagina's

Titel Festivalkoorts : dag school, hallo vakantie
Auteur Emma Moss
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 300 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling Merel Leene - Vertaling van: Festival frenzy : school's out and glamping is go. - London : Macmillan Children's Books, 2018. - (Girls can vlog ; 5)
ISBN 9789024592319
PPN 427628466
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Vloggen ; Schoolleven ; Muziekfestivals ; Vakanties ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vlogvriendinnen
Boek

Vlogvriendinnen (2017-...)

vol. 5
Uitgeleend
Emma Moss