Toen God een konijn was
Boek

Toen God een konijn was (2020)/ Sarah Winman, vertaald uit het Engels door Miebeth van Horn

Een meisje uit een excentriek gezin wordt met vallen en opstaan volwassen, waarbij haar oudere broer een grote rol speelt.

Aanwezigheid

Recensie

Deze debuutroman van een Engelse actrice valt uiteen in twee delen. In het eerste gedeelte leren we de jonge Elly kennen totdat ze twaalf jaar is geworden, met haar excentrieke familie, de bizarre gasten van hun Bed & Breakfast, haar broer Joe die haar steun en toeverlaat is, haar mysterieuze vriendin Jenny Penny, haar tante Nancy (een lesbische filmster) en de overige mensen (en hun geheimen) uit hun directe omgeving (en het konijn uit de titel). Vijftien jaar later is Elly volwassen en een redelijk succesvol schrijfster, maar haar leven is nog altijd ongestructureerd, Jenny Penny zit in de gevangenis en Joe is vermist na 11 september 2001. De grote lijnen en de grillige problemen van dit boek zijn niet altijd even duidelijk of dwingend, maar de details, de personages, hun eigenaardigheden, de onvoorspelbare humor en de liefde van de schrijfster voor de levensechte figuren die dit boek bevolken, maken veel goed en zullen veel lezers aanspreken. Uitstekende vertaling.

Specificaties

Nederlands | 9789493081802 | 323 pagina's

Titel Toen God een konijn was
Auteur Sarah Winman
Secundaire auteur Miebeth van Horn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, 2020
Overige gegevens 323 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Orlando, 2011 - Vertaling van: When God was a rabbit. - London : Headline Review, 2011
ISBN 9789493081802
PPN 427831741
Genre psychologische roman - familieroman
Thematrefwoord Broer-zus relatie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Broer-zus relatie