Reizen
Boek

Reizen een wereld om te ontdekken ([2020])/ vertaling [uit het Frans] Anja De Lombaert, redacteuren Pierre Josse [en 21 anderen] ; tekst: Marie Borgers [en 37 anderen]

Aanwezigheid

Recensie

Het boek behandelt zeven thema's, waarvan sommige meer aandacht krijgen dan andere: Wonderen der natuur, Citytrips, Feesten in de wereld, Beleven, Avontuur & outdoor, Wereldsmaken en Erfgoed. De selectie van de auteurs richt zich deels op het unieke, het grootste, het mooiste, het bijzonderste. Soms gaat het om bekende bestemmingen, soms om originele reisdoelen. Ook minder alledaagse reismogelijkheden krijgen aandacht: couchsurfen, Wwoofing en reizen per vrachtschip. Een jaaroverzicht leidt je naar de juiste bestemming in de juiste periode. Soms krijgt een topper in Europa extra aandacht. De lay-out is verzorgd. Het boek bevat vele en mooie illustraties, overzichtskaarten en een register. Een achttiental 'ansichtkaarten' geven uitvoeriger informatie over een bepaalde plaats of evenement. Hier en daar vind je lees-, reis-, film- en muziektips die je toelaten iets dieper in te gaan op een onderwerp. Het formaat van het boek is groot: 35cm x 25cm en weegt 2,2 kg ... geen handig zakformaat. Het boek is een Nederlandstalige bewerking van 'Le Routard - Voyages' (Editions Hachette), wat maakt dat Frankrijk en aanverwante landen soms iets meer aandacht krijgen. Het is een verrassend naslagwerk om reizen te plannen of om inspiratie op te doen voor een bepaalde reisactiviteit.

Specificaties

Nederlands | 9789401472005 | 367 pagina's

Titel Reizen : een wereld om te ontdekken
Uniforme titel Trotter reizen
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Pierre Josse ; Marie Borgers
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 367 pagina's - illustraties - 33 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Trotter - Met register - Vertaling van: Voyages. - Paris : Hachette. - (Le routard)
ISBN 9789401472005
PPN 429368046
Rubriekscode 961
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Reisbeschrijvingen