Wat vindt Pinguïn leuk?
Boek

Wat vindt Pinguïn leuk? ([2020])/ illustraties: Gabriel Cortina, vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Kan Pinguïn vliegen of rennen? Nee, Pinguïn glijdt graag op zijn buik! En met wie speelt Pinguïn graag, en hoe houdt hij zich warm? Vierkant hardkartonnen prentenboek met steeds twee keer het verkeerde en daarna het juiste antwoord op vragen. Met kleurrijke tekeningen en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pinguïn is een vrolijke pinguïn. Over zijn voorkeuren worden allerlei vragen gesteld: hoe hij beweegt, hoe hij zich warm houdt en met wie hij het liefst speelt. Dit vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken geeft peuters op speelse manier informatie over pinguïns. Per spread staat één vraag centraal, bv. 'Hoe blijft Pinguïn goed warm ?'of 'Met wie speelt Pinguïn graag?'. Op de linkerpagina staan tegen een witte achtergrond twee foute antwoorden geschreven en afgebeeld, zoals een muts dragen of in een grot schuilen, of spelen met een gevaarlijke orka of grote boze zeeolifanten. Daarbij staat een kort maar krachtig ontkennend antwoord. Aan de lichaamstaal en gelaatsuitdrukking van de pinguïn is ook duidelijk af te lezen dat dit niet de goede antwoorden zijn. Rechts staat paginagroot het juiste antwoord getekend, en daarin is iedere keer een voelelement opgenomen: een glanzend zilveren glijspoor in de sneeuw, glitter op de lichtbanen van het Noorderlicht of een zacht pinguïnbuikje. De vrolijk gekleurde tekeningen hebben iets cartoonesks en bevatten grappige details. Deel uit een serie vriendelijke en op een speelse manier leerzame voelboekjes, waarin eerder vier delen verschenen en nu ook 'Wat vindt Konijntje leuk?'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036639835

Titel Wat vindt Pinguïn leuk?
Auteur Gabriel Cortina
Secundaire auteur Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Vol leuke texturen om te voelen - Vertaling van: What does Penguin like? - Sywell : Autumn Publishing, (c)2019
ISBN 9789036639835
PPN 427028701
Genre dierenleven
Thematrefwoord Pooldieren ; Voelboeken ; Repeteerverhalen ; Pinguïns
Taal Nederlands