Cel 7
Boek

Cel 7 ([2020])/ Kerry Drewery, vertaald [uit het Engels] door Selma Soester

De rechtspraak is vervangen door het reality-programma 'Death is Justice' waarbij kijkers beslissen of de verdachte schuldig is. Martha (16, ik-persoon) heeft de moord op weldoener Jackson Paige bekend. Maar is ze wel schuldig? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In een toekomstig Engeland heeft het traditionele rechtssysteem plaatsgemaakt voor een stemsysteem. Moordverdachten worden zeven dagen lang opgesloten en via de televisie gevolgd. Kijkers bepalen of de verdachte schuldig is of niet. Bij schuld volgt de elektrische stoel. Martha (16), een weesmeisje uit de arme wijk High Rises in Londen, beweert Jackson Paige te hebben vermoord, een rijke en geliefde filantroop. Martha's therapeute vermoedt dat Martha de waarheid verzwijgt en gaat op onderzoek uit. Intrigerende en toegankelijk geschreven YA-dystopie over corruptie en de sturende mogelijkheden van de media. Het verhaal is verdeeld over zeven delen, gelijk aan de zeven dagen tot Martha's veroordeling, met korte hoofdstukken en wisselende vertellers. De personages handelen vaak zonder overtuigende motivatie, waardoor het verhaal soms balanceert op de grens van wat nog geloofwaardig is. De Britse schrijfster is bepaald niet subtiel in het overbrengen van haar boodschap - je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is - maar zet wel aan het denken. Eerste deel in een trilogie, dat werd gevolgd door 'Dag7'* en 'Finale 7'**. Winnaar Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2018 (14-16 jaar). Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021025254 | 384 pagina's

Titel Cel 7
Uniforme titel Cel zeven
Auteur Kerry Drewery
Secundaire auteur Selma Soester
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 384 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2017 - Vertaling van: Cell 7. - London : Hot Key Books, (c)2016 - Gevolgd door: Dag 7
ISBN 9789021025254
PPN 423676288
Genre thriller
Thematrefwoord Dystopieën ; Realitysoaps ; Rechtspraak ; Weeskinderen
Taal Nederlands