Het wilde paard
Boek

Het wilde paard ([2020])/ Jennifer Fox, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Baeckens Books NV

Lucky (12) is nieuw in het stadje Miradero. Ze wordt vrienden met Pru en Abi en met het wilde paard Spirit. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Spirit samen vrij' is een langlopende met de computer geanimeerde Amerikaanse tv-serie en spin-off van de eveneens gelauwerde film 'Spirit, hengst van het woeste westen' (2002), die nu populair is op Netflix en YouTube. Paardenmeisjes, soms al vanaf 3 jaar, kunnen geen genoeg krijgen van deze avonturen rondom drie 12-jarige meisjes en hun paardenvrienden. Het wilde paard Spirit staat voor 'hij die niet te temmen is'. Het meisje Lucky is de enige die hem berijden kan. Eerder verschenen er al boeken voor boven de 9 jaar en veel merchandising o.a. van Playmobil. Dit dunne stevig uitgevoerde eerste leesboekje heeft een aantrekkelijk omslag en zal de jongere doelgroep zeker aanspreken. De donker omrande bladzijden met omkaderde plaatjes suggereren een oud plak- of fotoboek te zijn waarin het meisje Lucky met haar omgeving wordt voorgesteld. Lucky is pas komen wonen in het pioniersstadje Miradero. Ze sluit vriendschap met haar klasgenoten Pru en Abi en leert paardrijden op het wilde paard Spirit. Boordevol gekleurde illustraties met steeds enkele regels duidelijke tekst die zich soepel laten (voor)lezen. Achterin staan spelletjes met weetjes over paarden en paardrijden. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059248083 | 37 pagina's

Titel Het wilde paard
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij Ik lees al zelf!
Auteur Jennifer Fox
Instelling /Baeckens Books, Mechelen ; /DreamWorks
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Jonge Lezer, [2020]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie. - Ik lees al zefl! - Vertaling van: Spirit: meet the Pals. - New York : Little, Brown and Company, (c)2020
ISBN 9789059248083
PPN 428292585
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands