Panda en het zwarte Dat
Boek

Panda en het zwarte Dat een verhaal uit de wold van Dizary ([2020])/ Jasper Polane, redactie: Eisso Post ; cover en kaart: Patrick Berkhof ; illustraties: Jasper Polane, Petra Polane-Loijenga

De vader van Panda (12) is een machtige tovenaar. Ze weet zeker dat hij haar moeder per ongeluk in een schildpad heeft omgetoverd. Kan ze de betovering ongedaan maken? Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Panda (12) woont in Eteria, het hoogste deel van een fantasiestad, waar met name wetenschappers, heksen en tovenaars wonen. Het is een wirwar van torentjes, vele bruggetjes, grote hoogten en gevaarlijke dieptes. Kaldilin, de vader van Panda, vindt zichzelf de beste magiër van Eteria. Maar bij een eerder experiment (b)lijkt hij zijn vrouw te hebben veranderd in een schildpad. Panda heeft deze schildpad ('Mam') altijd bij zich. Een tovenaarsduel tussen Kaldilin en de heks Alcinara moet gaan uitwijzen, wie nu écht de beste magiër is. Hij is er ook van overtuigd, dat zijn dochter hem zal opvolgen. Maar dat loopt anders. Panda probeert in de tussentijd om met de 'wisselatie-techniek' van haar schildpad weer een echte mama te maken. Een fantasyverhaal met vreemde wezens, onwerkelijke omgevingen en vreemde termen. Voorin staan in zwart-wit een schets van het land Dizary en een detailkaartje van Etaria, verder zijn er geen illustraties. Geschreven in lange (vaak samengestelde) zinnen met vele voetnoten, wat geconcentreerd lezen noodzakelijk maakt. Het taalgebruik is soms dialect en soms grammaticaal niet geheel juist. Een spannend fantasyboek voor liefhebbers van dit genre. De wereld van Dizary* is bedacht door Patrick Berkhof die er twee boeken over schreef. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082566888 | 148 pagina's

Titel Panda en het zwarte Dat : een verhaal uit de wold van Dizary
Uniforme titel Doortje en het zwarte Dat
Auteur Jasper Polane
Secundaire auteur Eisso Post ; Patrick Berkhof
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij Versa, [2020]
Overige gegevens 148 pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 21 cm
Annotatie Titelpagina vermeld een streep door Panda met daar boven de naam Doortje: Doortje en het zwarte Dat
ISBN 9789082566888
PPN 428754341
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Fantasiewezens
Taal Nederlands