Blijf van de dinosaurus af!
Boek

Blijf van de dinosaurus af! anders gaat hij grommen... ([2020])/ tekst: Sam Taplin, illustraties: Ana Larrañaga ; geluiden: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Aai de pterodactylus niet over zijn zachte buik, want dan gaat hij krijsen. En blijf ook van de stegosaurus af, en al helemaal van de tyrannosaurus rex! Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen en geluidsknoppen die zijn verstopt in stoffen voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Blijf van de dinosaurus af, anders gaat hij grommen! Een vrolijk prentenboek voor peuters met vier verschillende dino's die je beter niet kunt aanraken. Maar in dit boekje mag dat juist wel, en dat heeft veel effect. De dinosaurus gromt, de pterodactylus krijst, de stegosaurus stampt, en de tyrannosaurus rex brult heel gevaarlijk. Ze hebben alle vier (vrij onlogisch voor dinosaurussen, maar dat zal de doelgroep niet deren) zachte stukjes stof die je kunt aaien, waarna ze geluid maken. De dino's zijn grappig en kleurrijk maar, zeker door hun stevige geluiden, ook een beetje spannend. Op de laatste pagina klinken alle geluiden lekker chaotisch door elkaar. Een stevig vierkant kartonnen boek met doorkijkjes in verschillende vormen die uitdagen tot ontdekken. De tekeningen in heldere, vrolijke kleuren bestrijken steeds twee pagina's, en laten ook andere dieren en planten zien. De tekst is eenvoudig en bestaat uit een regel per pagina, in grote zwarte letters, waarbij steeds dezelfde zin herhaald wordt. Een interactief prentenboekje van beperkte omvang, maar met genoeg te ontdekken, te voelen, te bekijken te luisteren. Het batterijdoosje heeft een aan-en-uitknop. Eerder verschenen 'Blijf van het nijlpaard af!' en 'Blijf van de leeuw af!'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474981576

Titel Blijf van de dinosaurus af! : anders gaat hij grommen...
Uniforme titel Usborne voelboekje met geluid Voelboekje met geluid
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Ana Larrañaga ; Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne voelboekje met geluid en Druk op de dinosaurus om het geluid te horen - Vertaling van: Don't tickle the dinosaur! - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2020. - (Usborne touchy-feely sounds)
ISBN 9781474981576
PPN 427683033
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands