Proxima
DVD

Proxima ([2020])/ directed by Alice Winocour

Als een vrouwelijke astronaute besluit haar droom te volgen en een ruimtereis te maken, moet ze zien om te gaan met de vooroordelen van haar uitsluitend mannelijke collega's en met haar schuldgevoelens over het in de steek laten van haar dochter.

Aanwezigheid

Recensie

Franse sf-film (2019) van Alice Winocour (Maryland, Mustang (script)) met Eva Green (Casino royale), Matt Dillon (The house that Jack built), Aleksey Fateev (Loveless) en Lars Eidinger (High life). Sarah is single moeder van een 8-jarige dochter, maar ook een ambitieuze astronaute. Als ze meedoet aan een ruimtemissie die jaren gaat duren, moet ze zien om te gaan met haar uitsluitend mannelijke collega's én met haar schuldgevoelens over het in de steek laten van haar dochter. Nu ze op het punt staat de aarde te verlaten merkt ze hoe sterk ze ermee verbonden is. Beoordeling IMDb: 6,4. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-6-'20): 'ontroerend portret van moeder-kindrelatie (...) Nuchterheid kenmerkt ook de blik die Winocour werpt op sekseverhoudingen (...) indrukwekkende film, met sterk acteerwerk (...) en een prachtige soundtrack van Ryuichi Sakamoto' (4 sterren). Coen van Zwol (NRC 9-6-'20): 'Proxima heeft de dynamiek van een trainingsfilm: realiseert de held haar droom door haar zwakte te overwinnen? Dat die 'zwakte' haar dochter is maakt de film bitterzoet' (4 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 11-6-'20): 'Alles speelt zich gewoon op aarde af. Geen duizelingwekkende omwentelingen in een oneindig zwart vacuüm, maar een kalm, inspirerend verhaal over het volgen van je dromen' (4 sterren).

Specificaties

Frans | 9789461877178

Titel Proxima
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alice Winocour ; Eva Green ; Zélie Boulant ; Matt Dillon
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Eva Green, Zélie Boulant, Matt Dillon. - 4 talen gesproken waaronder Frans, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Dharamsala, (c)2019
ISBN 9789461877178
PPN 429475659
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Moeder-dochter relatie ; Ruimtevaart
Taal Frans