De piraten van hiernaast
DVD

De piraten van hiernaast (2020)/ regie Pim van Hoeve

Michiel (11) krijgt piraten als buren. Niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de familie Donderbus, maar Michiel sluit vriendschap met hun zoon Billy. Als hun piratenschat wordt gestolen, moet de familie gaan werken. Maar welke landrottenbaan is geschikt voor een piraat? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avontuurlijke familiefilm van Pim van Hoeve (Dummie de mummie), gebaseerd op de boeken* van Reggie Naus. Een rustige straat in het dorpje Zandwijk aan Zee wordt opgeschrikt door nieuwe buren: de familie Donderbus met een zelfgebouwd piratenhuis, inclusief waakhaai. Vader Hector (Egbert Jan Weeber) en zijn gezin willen het rustiger aan doen. De 11-jarige Michiel sluit al snel vriendschap met piratenjongen Billy, maar sommige buren vinden dat de rust verstoord wordt en proberen de familie weg te krijgen. Ze krijgen hulp van Knokige Knelis (Tygo Gernandt), de aartsvijand van de familie, die het voorzien heeft op hun goudschat. Samen met buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan. De recensenten geven 3 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 1-7-'20): '(...) vriendelijke verfilming (...) volop levenslesjes (...) brave uitvergroting (...).' Marco Weijers (Telegraaf 2-7-'20): '(...) Ook dit nieuwe bioscoopavontuur heeft een hoog slapstick-gehalte, al beschikken deze jonge acteurs duidelijk over meer charisma. Subtiel is de humor intussen niet, maar doeltreffend wel. Terwijl De piraten van hiernaast ook aan sympathie wint door een impliciet pleidooi voor tolerantie.' Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372009321

Titel De piraten van hiernaast
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Pim van Hoeve ; Matti Stooker ; Samuel Beau Reurekas ; Celeste Holsheimer ; Reggie Naus
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas, Celeste Holsheimer. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Reggie Naus - Videoversie van de film: Nederland : Johan Nijenhuis & Co, 2020
ISBN 8719372009321
PPN 429476108
Thematrefwoord Zeerovers ; Buitenstaanders ; Vooroordelen ; Verhuizen
Taal Nederlands