Willy op de onbekende planeet
DVD

Willy op de onbekende planeet (2019)/ een film van Éric Tosti

Willy landt met zijn reddingscapsule op een onbekende planeet. Het is er vol vreemde en soms gevaarlijke beesten en planten. Gelukkig krijgt hij hulp van robot Buck en het wezentje Flash. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Franse animatiefilm van Éric en Jean-François Tosti (De junglebende). Het jongetje Willy is met zijn ouders in een ruimteschip onderweg door het heelal. Als het ruimteschip beschadigd raakt door een meteorietenstorm, zetten zijn ouders hem in een reddingscapsule en zo belandt hij op een onbekende planeet, samen met de slimme reddingsrobot Buck. Het is een kleurrijke plek vol maffe en soms gevaarlijke beesten en planten. Willy raakt bevriend met een schattig oranje hondachtig wezentje dat hij Flash noemt en samen beleven ze van alles. Maar zal Willy ooit gered worden en zijn ouders terugzien? De recensenten geven 2-3 sterren. Coen van Zwol (NRC 3-12-'19): '(...) Een wat fantasieloze kinderrobinsonade, al zal het de kleintjes best bekoren.' Pauline Kleijer (Volkskrant 4-12-19'): '(...) tilt niet te zwaar aan Willy's eenzaamheid en legt de nadruk op leuke avonturen. Het plezier van Willy op de onbekende planeet zit hem in de fantasievolle wijze waarop de planeet is vormgegeven, als een kruising tussen een tropisch oerwoud en een snoepwinkel. Na verloop van tijd kan de overdosis knalkleuren wel tot hoofdpijn leiden.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414937033706

Titel Willy op de onbekende planeet
Uniforme titel Terra Willy: planète inconnue
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eric Tosti ; Sem van der Horst ; Govert Deploige
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paradiso Films, 2019
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sem van der Horst, Govert Deploige. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : TAT Productions, 2019 - Oorspronkelijke titel: Terra Willy: planète inconnue
ISBN 5414937033706
PPN 429460287
Genre science-fiction
Thematrefwoord Ruimtevaart ; Buitenaardse wezens
Taal Nederlands