God save the queen
Boek

God save the queen (oktober 2020)/ ingeleid door Hieke Jippes, met bijdragen van Liddie Austin, Brigitte Balfoort, Reinildis van Ditzhuyzen, Wies Enthoven, Dorine Hermans, Lizet Kruyff, Vanessa Lamsvelt, Nienke van Leverink, Monica Soeting

Bundel met tien artikelen over verschillende aspecten van het koningschap en de persoonlijkheid van de Britse koningin Elizabeth II (1926).

Aanwezigheid

Recensie

De tien artikelen in dit boekje gaan over aspecten van het koningschap en de persoonlijkheid van de Britse koningin Elizabeth (1926), die in 1952 haar vader opvolgde. Het begint met een inleidend artikel over haar functie, rol, uitvoering en het conflict tussen koningschap en moederschap. Daarna volgen o.a. bijdragen over de tradities waarvan de koningin kampioen is, haar rol als oudste dochter in het gezin, het feit dat ze als negentiger zo fit blijft en haar functie goed kan uitvoeren, haar kleding en de rol van haar kleedster, de hechte band die ze met haar zusje Margaret had en het slotartikel beschrijft de eetgewoontes van Elizabeth en haar smaak. De tien vrouwelijke auteurs zijn deels historica, zijn of waren Groot-Brittannië-correspondent of royalty-watcher en volgen de koningin op hun manier al jaren. De bundel is met veel kennis van zaken, humor en respect geschreven en geeft ook onbekende info over bv. leven, kleding, haar rol als oudste kind en, erg leuk in het laatste artikel, de eetgewoontes van de koningin, ook bij officiële banketten. Een plezier om te lezen voor wie land en koningin volgt.

Specificaties

Nederlands | 9789083054292 | 159 pagina's

Titel God save the queen
Secundaire auteur Hieke Jippes ; Liddie Austin
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, oktober 2020
Overige gegevens 159 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083054292
PPN 430148259
Rubriekscode Groot-Brittannië 946.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Elizabeth II (koningin van Engeland)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Elizabeth II