'Dit is míjn tuin!'
Boek

'Dit is míjn tuin!' maak kennis met de vogels in je tuin (2020)/ Vera de Backker & Rob Buiter, redactie Immeke Krabbe

Robin Roodborst woont in een mooie tuin. Andere vogels die ook in de tuin willen wonen of eten jaagt hij weg. Vierkant prentenboek met paginagrote waterverfillustraties. Via QR-codes vind je meer informatie over de vogels. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante prentenboek maken kinderen kennis met Robin Roodborst. Robin woont in een tuin. Hij zoekt er naar eten en elke dag zingt hij een liedje: 'Dit is míjn tuin'. Tien andere vogels zoeken ook eten in de tuin, ze weten nog niet dat de tuin van Robin Roodborst is. De vrij realistische kleurenillustraties geven vogels en hun leefomgeving goed weer. Van elke vogel, onder meer vink, koolmees, merel en gaai, staat een tekening op de schutbladen en een tekening van het voedsel dat ze eten. De schutbladen vormen zo een mooie zoekplaat. In de illustraties kun je ook zoeken naar het voedsel van een vogel. Verhalend en vooral informatief boek over de territoriale roodborst en andere tuinvogels. QR-codes verwijzen naar nog meer informatie en zelfs vogelgeluiden op de website van Vogelbescherming Nederland. Ook wellicht interessant voor volwassenen die voorlezen. Schrijver en illustrator Vera de Backker en wetenschapsjournalist Rob Buiter maakten eerder de prentenboekenserie 'Zeg kleine...' met daarin 'Zeg kleine roodborst wat zing jij stoer'* (2012). Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050117715

Titel 'Dit is míjn tuin!' : maak kennis met de vogels in je tuin
Auteur Vera de Backker
Instelling /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
Secundaire auteur Rob Buiter ; Immeke Krabbe
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. - Illustraties Vera de Backker, tekst Vera de Backker en Rob Buiter
ISBN 9789050117715
PPN 427023181
Rubriekscode 598.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Tuinen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels