Kogin sashiko ideeën
Boek

Kogin sashiko ideeën projecten en patronen voor sashikoborduren met telpatronen ([2020])/ Susan Briscoe, fotografie: Jason Jenkins ; illustraties: Kuo Kang Chen ; vertaling [uit het Engels]: Angelique den Brok ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Patronen en beschrijvingen van werkstukken in de sashiko-rijgsteektechniek. Met telpatronen en instructies voor beginners.

Aanwezigheid

Recensie

Sashiko is een Japanse borduurtechniek die oorspronkelijk werd gebruikt om kleding warmer en steviger te maken, door het doorrijgen van verschillende lagen stof. De auteur schreef hierover 'Het sashiko handboek'*. Dit boek is een verdieping hierop. De ontwerpen zijn niet meer alleen geborduurd met wit garen op blauw linnen, ook wordt er niet meer met meerdere lagen stof gewerkt. Kogin is een streek in Japan, waar deze borduurmethode, met telpatronen gebruikt werd. Het boek bevat een uitgebreide inleiding over de geschiedenis van de Kogin. Daarna komen gereedschappen en materialen, basistechnieken en projecten aan de beurt. De projecten variëren van eenvoudige onderzetters tot gecompliceerde wandkleden. Het boek bevat daarnaast 230 telpatronen om zelf ontwerpen te maken. De instructie is nodig voor beginners omdat het behoorlijk afwijkt van het in Nederland gebruikelijk kruissteek borduren. Het boek is fraai vormgegeven, met kleurenfoto's en duidelijke telpatronen.

Specificaties

Nederlands | 9789048319091 | 127 pagina's

Titel Kogin sashiko ideeën : projecten en patronen voor sashikoborduren met telpatronen
Auteur Susan Briscoe
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jason Jenkins ; Kuo Kang Chen ; Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789048319091
PPN 427699304
Rubriekscode 626.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borduren
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Borduren