De stoomtrein
Boek

De stoomtrein ([2020])/ Noriko Kudoh

De kattenbrigade gaat er stiekem vandoor met de stoomtrein van de familie Woef Woef. De trein is volgeladen met de oogst van Boerderij de Berg. Onderweg krijgen de acht katten honger. Ze stoppen mais in het vuur, maar is dat wel verstandig? Vierkant prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kattenbrigade spot vanuit de bosjes de stoomtrein van de familie Woef Woef. Daar willen ze graag mee rijden. Wanneer de machinist een kopje thee drinkt, gaan ze er snel vandoor met de rijk gevulde trein vol oogst van Boerderij de Berg. Na een tijdje krijgen de acht katten honger. Zou maïs in het vuur een goede oplossing zijn? Er volgt een enorme ravage als ze het volgende station aandoen. De boer is ze gevolgd en maakt van de nood een deugd. De kattenbrigade is nog niet van hem af. De afwisseling tussen spreadvullende illustraties en een paar illustraties in kaders per pagina, geven vaart aan het verhaal. Zeker ook door de tekenstijl waarbij het landschap als een flits voorbij trekt en de trein scherp is afgebeeld, alsof je zelf op de trein zit. De dieren in het verhaal zijn eenvoudig tweedimensionaal getekend met contouren met zachte potloodlijntjes. Meebeleven doe je vooral door de humorvolle acties van de kattenbrigade. Dit is het tweede vertaalde prentenboek van de Japanse serie 'Kattenkwaad', na 'De broodfabriek'*. Klein formaat vierkant prentenboek vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986153

Titel De stoomtrein
Auteur Noriko Kudoh
Secundaire auteur Sarah van Camp
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Boycott, [2020]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Japans. - Vertaling Sarah van Camp - Vertaling van: Noraneko gundan kisha poppo. - Tokyo : Hakusensha, Inc., 2014
ISBN 9789492986153
PPN 424209012
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Eten ; Treinen ; Kattenkwaad ; Katten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kattenkwaad
Boek

Kattenkwaad (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Noriko Kudoh