Sint en de verdwaalde pakjesboot
Boek

Sint en de verdwaalde pakjesboot (2020)/ Maxime Meiland & Rich Wake ;eindredactie Gerard van Midden, concept en productie Blue in Green Promotions, Eric Holman

Sinterklaas en zijn Pieten verdwalen in de mist met Pakjesboot 13. Ze stranden op het onbewoonde Lettereiland. Om weg te komen, moeten ze zes letters vinden. Help je zoeken naar alle letters, zodat Sint en de Pieten op tijd in Nederland aankomen? Oblong prentenboek met stripachtige kleurenillustraties en enkele letterspelletjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinterklaas en zijn Pieten verdwalen met Pakjesboot 13 in de mist en stranden op Lettereiland. Jammer genoeg wonen daar geen mensen die de Pieten kunnen helpen. Wel vinden ze op een oud vlot een verrassende aanwijzing: ze moeten zes letter zien te vinden. Er volgt een speurtocht over het eiland, maar de vraag is of ze op tijd voor het Sinterklaasfeest in Nederland kunnen zijn. Prentenboek van Maxime Meiland, bekend van het tv-programma 'Chateau Meiland' over het leven van haarzelf en haar familie in Frankrijk, dat in 2019 de Gouden Televizier-Ring won. De pagingrote kleurrijke illustraties ogen erg levendig, soms grappig, en ze doen stripachtig aan met hier en daar een tekstballon. Op de illustraties zijn enkel roetveegpieten te zien. Het oblong prentenboek verscheen in de serie 'Sinterklaasprentenboeken'*, waarin jaarlijks drie nieuwe titels voor reclamedoeleinden verschijnen. Waar aanvankelijk gekozen werd voor (bekende) kinderboekenschrijvers, nemen de laatste jaren BN'ers op verzoek de pen ter hand. Grappig verhaal met enkele zoekopdrachten en raadsels rond letters voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083054438

Titel Sint en de verdwaalde pakjesboot
Auteur Maxime Meiland
Secundaire auteur Rich Wake ; Gerard van Midden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Blue in Green Publishing, 2020
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22×27 cm
Annotatie Tekst Maxime Meiland, tekeningen Rich Wake. - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789083054438
PPN 428239013
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Verdwalen ; Taal ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend