Sinterklaas en de vuurvliegjes
Boek

Sinterklaas en de vuurvliegjes (2020)/ Gordon & Job van Gelder, eindredactie Gerard van Midden ; concept en productie Blue in Green Promotions, Eric Holman

De paniek in het paleis van Sinterklaas is groot als door noodweer de stroom uitvalt. Het is onmogelijk om in het pikkedonker cadeautjes rond te brengen. Hoe kunnen ze voor licht zorgen? Dan herinnert Sinterklaas zich een bijzonder avontuur uit zijn jeugd. Oblong prentenboek met sprookjesachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De paniek in het paleis van Sinterklaas is groot als door noodweer de stroom uitvalt. Het is onmogelijk om in het pikkedonker cadeautjes rond te brengen, wat nu? Gelukkig herinnert Sinterklaas zich een gebeurtenis uit zijn jeugd toen hij was verdwaald. Om de weg naar huis terug te vinden had hij graag licht(jes) gehad. Onderweg wijzen onder meer een rots, een spin, een waterval en de woestijn hem de weg naar een grot, waar hij een bijzondere koningin ontmoet. Prentenboek van het multitalent Gordon, bekend als onder meer zanger, presentator en jurylid, met sfeervolle, sprookjesachtige kleurenillustraties, veelal paginagroot. Op de illustraties zijn enkel roetveegpieten te zien. Het boek verscheen in de serie 'Sinterklaasprentenboeken'*, waarin jaarlijks drie nieuwe titels voor reclamedoeleinden verschijnen. Waar aanvankelijk gekozen werd voor (bekende) kinderboekenschrijvers, nemen de laatste jaren BN'ers op verzoek de pen ter hand. Aardige uitgave met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083054414

Titel Sinterklaas en de vuurvliegjes
Auteur Gordon
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Job van Gelder ; Gerard van Midden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Blue in Green Publishing, 2020
Overige gegevens 35 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Tekst Gordon, tekeningen Job van Gelder. - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789083054414
PPN 428238920
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Vuurvliegjes ; Licht ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend