Verbeelden en Verbinden
Boek

Verbeelden en Verbinden mindfulness en kunst (2020)/ Irma Smegen, redactie: Marita Weener ; getekende illustraties: Irma Smegen

Zestien kunstwerken vormen het uitgangspunt voor oefeningen die kinderen meenemen in fantasievolle meditaties en creatieve experimenten. Voor opvoeders van kinderen van ca. 5 t/m 15 jaar.

Recensie

Veelzijdig en praktisch boek waarin zestien bestaande kunstwerken het uitgangspunt vormen voor oefeningen die kinderen en volwassenen meenemen in fantasievolle meditaties en creatieve experimenten. Eerst wordt in zes hoofdstukken (die 34 pagina's omvatten) een toegankelijke en beknopte theoretische onderbouwing gegeven. Ingegaan wordt op verbeelden, verbinden, mindfulness, kunst, stilte en de werkwijze van de projecten. Daarna volgt uitleg van de 16 projecten, die betrekking hebben op kunstwerken van een bekende en (veel) minder bekende kunstenaars als David Hockney, Bob Eshuis en David Zinn. Nadat kort wordt ingegaan op de kunstenaar en zijn werk volgt een uitgebreide beschrijving van o.a. een geleide meditatie en creatieve opdrachten. De speelse en inspirerende opdrachten stimuleren de verbeeldingskracht. Alle activiteiten zijn getoetst in de praktijk. De vele kleurenfoto's waarop veel kinderen te zien zijn, nodigen uit om ook zelf aan de slag te gaan. De instructies zijn helder en het boek is overzichtelijk vormgegeven. Een rijk boek voor volwassenen en kinderen (van ca. 5 t/m 15 jaar), het zal in o.a. het primair onderwijs zijn weg zeker zal vinden maar ook daarbuiten een aanrader is voor wie zich wil oefenen in aandacht en creativiteit.

Specificaties

Nederlands | 9789082771046 | 119 pagina's

Titel Verbeelden en Verbinden : mindfulness en kunst
Auteur Irma Smegen
Secundaire auteur Marita Weener
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Orvelte] : Speel je Wijs, 2020
Overige gegevens 119 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082771046
PPN 425791718
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness; Oefeningen ; Kunstbeoefening; Oefeningen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness