Houvast voor elkaar
Boek

Houvast voor elkaar Je partner heeft kanker... en hoe gaat het met jou? ([2020])/ Nadine Köhle, Stans Drossaert, Ernst Bohlmeijer, Frits Koster & Jetty Heynekamp

Handvatten, tips en adviezen voor partners van mensen met kanker om de eigen veerkracht en mentale gezondheid op peil te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Geconfronteerd worden met kanker is een veeleisend gebeuren met verstrekkende gevolgen. Dit boek richt zich in de eerste plaats naar partners. Uit onderzoek blijkt dat partners hun eigen klachten negeren en zichzelf wegcijferen. Deze positieve intentie heeft een negatieve uitwerking op eigen gezondheid. Dit boek reikt handvatten aan partners om mentale gezondheid en veerkracht te versterken. De inhoud is gebaseerd op wetenschappelijke programma's en verder verfijnd in overleg met partners van mensen met kanker. Er wordt geput uit inzichten in positieve psychologie, gedragstherapie, ( zelf ) compassie en mindfulness. De opbouw van het boek is luchtig en tegelijk erg handelingsgericht. Het bevat naast oefeningen ook geluidsfragmenten en een downloadbaar werkboekje. De voorbeelden zijn erg herkenbaar, en de opbouw laat toe dat de lezer relevante stukken kan selecteren. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting. De goed uitgewerkte inhoudsopgave aan het begin van het boek maakt zoeken makkelijk. Deze uitgave is een aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789401469524 | 189 pagina's

Titel Houvast voor elkaar : Je partner heeft kanker... en hoe gaat het met jou?
Auteur N. Köhle
Secundaire auteur Stans Drossaert ; Ernst Bohlmeijer ; Frits Koster ; Jetty Heynekamp
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 189 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401469524
PPN 429387148
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanker; Partners (levensgezel)
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker