Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Een hondenleven
Boek

Een hondenleven (2020)/ door Jeff Kinney, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Het is zomervakantie. Bram zou het liefst drie maanden lang binnen blijven en gamen, maar zijn ouders hebben heel andere plannen. Logboek met veel grappige cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Brugklasser Bram Botermans beschrijft zijn zomervakantie in dagboekvorm, met iedere dag een stukje tekst over zijn belevenissen. Het liefst zou hij drie maanden lang binnen blijven en gamen, maar zijn ouders hebben heel andere ideeën. Zo beschrijft hij activiteiten met zijn ouders, zijn grote en kleine broer, vriend Theo, zijn huisdieren: vissen en een hond, het opzetten van een tuinonderhoudbedrijf, vieren van zijn verjaardag, meedoen aan een gamewedstrijd en naar het zwembad gaan. De meeste activiteiten lopen op een mislukking uit, uiteraard zonder dat Bram er iets aan kan doen. Vierde deel uit de populaire serie 'Het leven van een loser'*. Het dagboek is gedrukt in handschrift, op een gelinieerde achtergrond als in een schrift met daartussen veel stripachtige illustraties in zwart-wit die goed bij het verhaal passen. Een dagboek met veel droge humor en zelfspot geschreven. Door de aansprekende, herkenbare situaties en de aantrekkelijke vormgeving ook geschikt voor kinderen die niet graag lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026132360 | 223 pagina's

Titel Een hondenleven
Auteur Jeff Kinney
Secundaire auteur Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Editie Zesentwintigste druk;
Uitgave [Utrecht] : De Fontein Jeugd, 2020
Overige gegevens 223 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : De Fontein, (c)2012 - Vertaling van: Dog days. - New York : Amulet Books, 2009. - (Diary of a wimpy kid ; b. 4)
ISBN 9789026132360
PPN 428653529
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken ; Vakanties
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het leven van een Loser
Boek

Het leven van een Loser (2009-...)

vol. 04
Uitgeleend
Jeff Kinney