Ballet workout
Boek

Ballet workout voor de lenigheid, kracht en uitstraling van een ballerina ([2020])/ Tatevik Mkrtoumian, redactie: Evi Renaux en Tom Reingraber

Een professionele ballerina laat zien hoe je met 40 oefeningen met jouw lichaam aan de slag kunt gaan. Of je nu leniger, meer ontspannen of een vervelend rugprobleem wilt aanpakken. Uitleg van balletoefeningen met veel kleurenfoto's, tips en informatie over o.a. voeding en uiterlijk. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ondertitel 'voor de lenigheid, kracht en uitstraling van een ballerina' geeft correct en treffend aan dat dit een ander boek over ballet is dan gebruikelijk. De in dit rijk met kleuren- en zwart-witfoto's geïllustreerde boek beschreven methode van een veertigtal do-it-yourself balletoefeningen, is opgebouwd uit basiselementen van klassiek ballet. Hoewel het zich formeel richt op oefeningen voor zowel kinderen en volwassenen als senioren, zijn de mindset, uitwerking en het taalgebruik feitelijk afgestemd op jongeren met een ballet- of dansdroom. Opmerkelijk is dat herhaaldelijk afstand wordt genomen van het klassieke ballet dat als (te) complex, technisch, moeilijk en zwaar wordt afgedaan. Hier wordt een andere keuze gemaakt en primair gefocust op spierversterking, houding, lenigheid, overwinnen van onzekerheden en zelfvertrouwen, mooi gevormde armen en benen, elegantie als manier van expressie en liefde voor jezelf. Kortom: een levensstijl van gezonder zijn, gelukkiger leven, beauty en 'stralen van binnenuit'. Om deze wensdromen te realiseren zullen echter toch hardheid, discipline en doorzettingsvermogen nodig zijn. Een van de weinige informatieve jeugdboeken over ballet. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461319586 | 199 pagina's

Titel Ballet workout : voor de lenigheid, kracht en uitstraling van een ballerina
Auteur Tatevik Mkrtoumian
Secundaire auteur Evi Renaux
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, [2020]
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789461319586
PPN 429077866
Rubriekscode 791.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballet
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet