Bel canto
DVD

Bel canto ([2020])/ directed by Paul Weitz

In een Zuid-Amerikaans staatje gijzelt een groep terroristen maandenlang een belangrijk internationaal gezelschap van industrieOëlen en politici, die bijeen zijn voor een concert van een wereldberoemde operazangeres.

Aanwezigheid

Recensie

Psychologisch drama van Paul Weitz (Grandma; About a boy) met topactrice Julianne Moore (After the wedding; Goria Bell) en Ken Watanabe (Fukushima 50). Het verhaal is gebaseerd op het boek* van Ann Patchett, dat is geïnspireerd op een historische gebeurtenis: de maandenlange gijzeling van de Japanse ambassade in Lima, 1996-1997. De beroemde operazangeres Roxanne Coss reist naar een staatje in Zuid-Amerika om een privéconcert te geven op uitnodiging van de Japanse topindustrieel Hosokawa (Ken Watanabe). Tijdens het feest vallen guerrillastrijders onder leiding van commandant Benjamin (Tenoch Huerta) de villa binnen en gijzelen de aanwezigen, waaronder de Franse ambassadeur en zijn vrouw en Hosokawa's vertaler. Terwijl de spanning stijgt en de onderhandelingen met de autoriteiten zich voortslepen leren de aanwezigen elkaar kennen en ontstaan bijzondere verhoudingen. De zangstem van Coss wordt vertolkt door Renée Fleming. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 47% 'fresh': soms te ambitieus in thema's en stemmingen, maar met herkenbare emoties en sterke hoofdrollen.

Specificaties

Engels | 4013549120418

Titel Bel canto
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Paul Weitz ; Julianne Moore ; Ken Watanabe ; Sebastian Koch ; Ann Patchett
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Julianne Moore, Ken Watanabe, Sebastian Koch. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Ann Patchett - Videoversie van de film: Verenigde Staten : A-Line Pictures, 2018
ISBN 4013549120418
PPN 429584237
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Gijzelingen ; Zuid-Amerika
Taal Engels