Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De allergrootste
Boek

De allergrootste ([2020])/ Reina Ollivier & Karel Claes, geïllustreerd door Steffie Padmos

Negen dieren waaronder de giraf, de komodovaraan en de kolossale inktvis vertellen van alles over zichzelf (in de ik-vorm). Met van elk dier een paginagrote kleurenillustratie, korte informatie en weetjes. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn dieren die heel klein, groot en die het allergrootste zijn. Sommige dieren hebben grote poten, grote lijven, lange nekken, enzovoorts. In dit vrij grote boek (34 cm) passeren negen grote dieren de revue. We maken kennis met de giraf, de komodovaraan, de Afrikaanse olifant, de kolossale inktvis, de eland, de blauwe vinvis, de struisvogel, de Galapagos-reuzenschildpad en het nijlpaard. Aan elk dier worden zes pagina's besteed, met een fraaie kleurenillustratie over een spread van het dier, een dubbele pagina met korte weetjes (grootte, gewicht, woonplaats en andere eigenschappen) én een dubbele pagina met aanvullende informatie in de ik-vorm, in tekstblokjes en op een witte achtergrond. De tekeningen, waarvan enkel de grootste op een pastelkleurige achtergrond staat, zijn een lust voor het oog: ze zijn natuurgetrouw en gedetailleerd. De aangeboden informatie is interessant, wordt gevarieerd gebracht en sluit qua hoeveelheid en niveau goed aan bij de beoogde doelgroep. Deel uit de reeks 'Superbeesjes', waarin o.a. ook 'De beste mama's en papa's'* verscheen. Met deze grootse, mooi verzorgde en leerzame uitgave kunnen kleine biologen van ca. 5 t/m 8 jaar hun hart ophalen.

Specificaties

Nederlands | 9789044838787 | 61 pagina's

Titel De allergrootste
Auteur Reina Ollivier
Secundaire auteur Karel Claes ; Steffie Padmos
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Op omslag: Clavis informaties
ISBN 9789044838787
PPN 430228694
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren ; Giraffen ; Varanen ; Olifanten ; Inktvissen ; Elanden ; Blauwe vinvissen ; Struisvogels ; Landschildpadden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Superbeesjes
Boek

Superbeesjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend